Nederlaag zonder perspectief

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Met jongelingen Chris Hiemstra en Tim Kalfs in de basis begon de thuisploeg aan de wedstrijd zoals eigenlijk het hele seizoen. In de beginfase vond Orion met name de buitenspelers erg goed waardoor de Nijmegenaren een aantal malen gevaarlijk doorkwamen. Daarbij kwam dat de verdediging van Fortissimo niet echt solide oogde. Met name bij de eerste Nijmeegse goal werd er flink geklungeld. Zowel Mimoun Hamdane als Hakim El Gharbani werkte de bal niet goed weg waardoor Hugo Smits een moeilijke kans kreeg. De spits van de lijstaanvoerder nam de bal vanuit de lucht ineens op de pantoffel en verraste doelman Jeroen Labeur in de korte hoek.

EDE - De toch al kleine supportersschare van Fortissimo en Orion had zondag waarschijnlijk meer zin om binnen te zitten dan buiten langs de lijn te gaan kijken. De hervatting van de competitie bracht de Edese ploeg van trainer Dick Schreuder andermaal geen punten. Dat de thuisnederlaag zo klein uitviel had Fortissimo te danken aan keeper Jeroen Labeur en de slordige aanvallers van de Nijmeegse koploper.

door Boy Imminck

Kansloos

De trouwe Fortissimo-supporter zal in de tweede helft nog wel hoop hebben gehad op een kleine stunt van de ploeg, maar zelfs een punt was teveel geweest. In aanvallend opzicht deelde Fortissimo speldenprikjes uit terwijl Orion kans op kans verprutste. Uiteindelijk kreeg de ploeg op een goedkope manier het tweede doelpunt in de schoot geworpen. Hakim El Gharbani speelde in het eigen strafschopgebied overduidelijk de bal en niet de man. Scheidsrechter Piras oordeelde anders en plaatste het leer op de gekalkte stip. Pascal Zoetekouw stuurde keeper Labeur de andere hoek in en bracht de marge op twee.

Ondertussen maakte Fortissimo een niet al te beste indruk. Na de 0-2 wisselde trainer Schreuder dubbel en probeerde zodoende nog een aansluitingstreffer te forceren. Hierdoor ontstond er ruimte achterin en kreeg Orion nog een aantal goede kansen. De sterke Labeur hield zijn team in de race voor een punt.

Twee minuten voor tijd, terwijl Fortissimo er eigenlijk al niet meer in geloofde, kwam er dan toch de aansluiting. De eerste goede aanval van Fortissimo tijdens de wedstrijd tegen Orion leverde prompt een doelpunt op. Invaller Jamal Hamdaoui zette mooi voor vanaf rechts waarna Chris Hiemstra de bal stijlvol binnenkopte: 1-2. Meer zat er ook niet in voor de Edenaren die alweer hun tiende nederlaag van het seizoen konden bijschrijven.

René Plate was aan Fortissimo-zijde redelijk in staat om het niveau te halen wat in de derde klasse nodig is. De verdediger gelooft nog altijd in een wederopstandig van zijn team. ,,We zijn nog niet helemaal kansloos. De competitie is nog lang, maar het is nu wel de tijd om punten te gaan halen. Vandaag gaven we voor rust weinig weg en vanuit dat feit moet je verder bouwen. Het zit ons dit seizoen ook gewoon niet mee. Die eerste goal van Orion, dat gaat zo makkelijk, dat geluk hebben we dit seizoen zelf niet. Dit team bezit de kwaliteit om in de derde klasse te blijven. We geloven er in en zullen er alles aan doen om net als twee jaar terug een wonder doen te geschieden.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie