Spectaculaire reizigersgroei in buurtbussen Veolia

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Het aantal reizigers in de buurtbussen van Veolia op de Veluwe is in 2007 flink toegenomen. Ten opzichte van 2006 is er sprake van een groei van maar liefst 74 procent. Op de Veluwe rijden 20 buurtbussen op 12 lijnen. De buurtbussen zijn onderdeel van het openbaar vervoer netwerk op de Veluwe.

Deze 8-persoonsbussen die gereden worden door honderden vrijwilligers hebben gezamenlijk in 2007 bijna 142.000 reizigers vervoerd. Het afgelopen jaar zijn diverse buurtbuslijnen opgewaardeerd van een anderhalf uurdienst naar een uurdienst. Deze wijzigingen en het aantrekkelijke tarief (een enkele rit vanaf één euro) hebben hun vruchten duidelijk afgeworpen.

Marijke van Haaren, gedeputeerde Openbaar Vervoer van de provincie Gelderland laat weten de inzet van de vrijwilligers zeer te waarderen: ,,Buurtbussen maken volwaardig deel uit van het openbaar vervoer op de Veluwe. Door het zorgen voor goede aansluitingen op het overige openbaar vervoer in het gebied en gerichte ondersteuning aan de buurtbuscomités biedt Veolia een goed geïntegreerd ov-netwerk aan op de Veluwe. De groei in reizigers laat dat duidelijk zien. Daarnaast ben ik de vrijwilligers van de buurtbussen erg dankbaar. Zonder hen was dit succes niet mogelijk geweest“, aldus Marijke van Haaren.

* Voor meer informatie zie www.veolia-transport.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie