Alpe d’Huez zes keer beklimmen op één dag

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

,,We zijn al vanaf september bezig met de voorbereidingen. Samen met Pascal van der Loo, die nu bij me in het team zit, wilde ik meedoen aan het evenement. Toen bleek echter dat de individuele startplekken al waren vergeven voor dit jaar. We konden nog wel meedoen als team van zes wielrenners. Uiteindelijk is dat gelukt”, zegt Robbin Lankhuijzen, deelnemer aan Alpe d’HuZes en inwoner van Bennekom.

EDE - Al een aantal maanden zijn ze bezig, de wielrenners van het team EDE4KWF. Zes mannen met maar één doel voor ogen: het beklimmen van de Franse berg Alpe d’Huez. Op zich al een prestatie maar de heren rijden de Alpenreus maar liefst zes keer op een dag op tijdens het evenement Alpe d’HuZes. Dit alles om geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) dat de strijd met kanker aangaat.

door Boy Imminck

Meedoen aan een dergelijke dag is al zwaar, toch stond het team EDE4KWF al voor hetere vuren. Lankhuijzen: ,,Om mee te mogen doen moeten we per team 10.000 euro aan sponsorgeld meebrengen, wat naar het KWF gaat. We zijn dus bedrijven in de regio aan gaan schrijven of ze ons wilden sponsoren. In het begin ging dat wat stroef, 2Wielercentrum was het eerste bedrijf dat meewerkte. Eind 2007 werd BDO onze hoofdsponsor en begon alles ineens te lopen.”

Zes keer de Alpe d’Huez opfietsen is niet zomaar iets. Het motto van de organisatie van het evenement is daarom ook ‘opgeven is geen optie’. ,,We zijn als team erg gemotiveerd om op 5 juni de berg op te gaan. De regels zijn dat je als team in totaal zes keer de berg op moet, maar ik ga sowieso voor de zes keer individueel. Mijn persoonlijke motivatie is eigenlijk de uitdaging die me te wachten staat. Van andere teamleden weet ik dat ze in de familiekring of op het werk te maken hebben gehad met de ziekte en daarom dit zo graag willen doen”, legt Lankhuijzen uit.

Bidonactie

,,De meesten van ons komen uit Ede of omgeving, daarom hebben we voor deze naam gekozen. We zijn op dit moment nog niet bij de 10.000 euro grens aangekomen, maar mocht dat wel gebeuren dan gaan we gewoon door met het werven van sponsoren. Iedere hulp in de strijd tegen kanker is nodig. Binnenkort hebben we een leuke actie met bidons. We zijn met 500 bidons gesponsord door C1000. De bedoeling is dat we die gaan verkopen voor vier euro per stuk. Het geld gaat ook weer bij ons in de kas op weg naar de 10.000 euro”, aldus Robbin Lankhuijzen.

De mannen van team EDE4KWF zijn momenteel al hard aan het trainen voor de grote dag op 5 juni. ,,Ja, er moeten van tevoren wel even wat kilometers gereden worden”, lacht de wielrenner.

Des te mooier

,,Het hele team is al bezig met trainen want we gaan er zeker vanuit dat we 10.000 euro bij elkaar gaan halen. Naast de bidonactie worden we ook geholpen door bijvoorbeeld schoolklassen die geld voor ons inzamelen. We doen het echt met z’n allen, des te mooier is het als het allemaal lukt. Op onze website www.opgevenisgeenoptie.come2me.nl staan alle mogelijkheden om ons naar de 10.000 euro of meer te sponsoren.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie