Verrassend optreden volleybalsters

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar lijken de vrouwen van TweeVV zich herpakt te hebben. Met de trainer van de mannen als gelegenheidscoach op de bank, wisten de vrouwen een geïnspireerde wedstrijd neer te zetten. De Edesen waren incompleet want de libero was afwezig en twee aanvallers, terugkomen na ziekte, konden nog niet volledig ingezet worden.

Mannen TweeVV nipt langs Martinus 3 EDE - De vrouwen van TweeVV waren eindelijk weer in staat om een goede prestatie neer te zetten. Ze wonnen verrassend met 3-1 van middenmoter Agilitas uit Arnhem. De mannen stelden teleur met een 3-2-winst tegen de rode lantaarndrager Martinus 3 uit Amstelveen.

Desondanks of misschien wel daardoor, werd er met passie en veel inzet gespeeld.

Voor deze wedstrijd was Marleen Hovens, uit het tweede, aan het team toegevoegd. TweeVV wist veel rally’s te winnen, verdedigend hielden de Edesen alles van de grond. Ook de beide midaanvallers, die nooit in de verdediging staan als de libero er is, verdedigden uitstekend. De punten zijn meer dan welkom want de vrouwen staan stevig onder aan de ranglijst.

,,Als ze zo spelen en als team zó samenwerken, dan horen ze niet op die plek thuis”, aldus coach Metiary. ,,Ze hebben Agilitas gekleineerd, ze gaven de tegenstander geen kans om in de wedstrijd te komen.” In het verloop van de strijd konden de Edesen de concentratie steeds minder goed vasthouden waardoor de vierde set verloren ging.

Mannen

Wat een glorieuze overwinning had moeten worden werd slechts een gewonnen vijfsetter. Tegen dit Martinus 3 dat met slechts acht punten onderaan stond, moesten de mannen van TweeVV - met 21 punten op de ranglijst - toch ruim kunnen winnen. Ook hadden de Edenaren de punten hard nodig om de gevarenzone te ontstijgen.

Maar al in de eerste set ging het mis. TweeVV zorgde voor onvoldoende servicedruk waardoor de Amstelveners in hun spel kwamen. Metiary gaf de mannen, na de verloren set, er flink van langs en bracht dezelfde opstelling toch weer binnen de lijnen, zijn tirade eindigend met: ,,Ik heb vertrouwen in jullie.”

Wissels

Dat werkte, het werd maar liefst 25-12 in de tweede set. In de derde moest Metiary zijn wissels inzetten waardoor de set wel gewonnen werd maar dat het geen hoogstaand spel was, werd duidelijk in de vierde set. Er sloop een gevoel van teleurstelling in de ploeg met dure fouten als gevolg. De belangrijke vierde set ging net verloren.

Doordat Martinus aan het begin van de beslissende set dacht dat TweeVV een opstellingsfout maakte, wat niet het geval was, werden de mannen zó geprikkeld dat ze deze set overtuigend wonnen.