Prachtig wonen in Ede-Noord

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Nel en Ton woonden voordat ze verhuisden naar de Telefoonweg eerst 27 jaar in Ede-Zuid. ,,We hebben op de Verlengde Parkweg gewoond en dat beviel ons eigenlijk prima”, zegt Nel Goedhart. Haar man legt uit hoe ze hun intrek in Ede-Noord namen. ,,Mijn moeder woonde haar hele leven in dit huis en ik ben er zelfs ook geboren. Toen mijn moeder kwam te overlijden hebben we binnen de familie besproken wie er in het huis zouden gaan wonen. Uiteindelijk zijn wij dat geworden en dat doen we nu al tien jaar met veel plezier”, meent de heer des huizes. ,,Naast nieuwe riolering en leidingen moesten we ook stopcontacten maken op de eerste verdieping. Dit huis komt oorspronkelijk uit 1936, toen hadden ze dat nog niet nodig”, lacht Nel.

EDE - Zelf vinden ze het de mooiste plek van Ede en enig recht van spreken hebben ze wel. Ton (61) en Nel (59) Goedhart wonen dit jaar tien jaar op de Telefoonweg nummer acht in Ede. Het huis is vanaf de bouw in 1936 in het bezit geweest van de familie en verkeerd nog altijd in een goede staat. ,,We hebben er een jaar over gedaan om alles aan te passen naar de moderne maatstaven. Stopcontact boven? Dat hadden ze vroeger nog niet!”

door Boy Imminck

De afgelopen jaren is er in het leven van het echtpaar veel veranderd. Zo wonen inmiddels beide zonen op zichzelf en zijn Nel en Ton met pensioen gegaan. Nel: ,,ik heb 28 jaar lang een pedicurepraktijk gehad. Ik vond het geweldig om te doen. Ik had een hele hechte klantenkring die steeds bij me terugkwamen en ook weer familie meebrachten. Het sociale aspect mis ik wel maar ik ben er precies op tijd mee gestopt. Ik vind het ook heerlijk om tijd voor mezelf te hebben nu.” Sinds augustus 2007 is ook Ton Goedhart meer in huis te vinden. ,,Ik heb 43 jaar bij een autodealer in Ede gewerkt en ben vorig jaar met prepensioen gegaan. Ik ben automonteur geweest en ik was ook werkzaam in het magazijn”, aldus de Edenaar.

Verliefd

Het omgaan met mensen doet Nel Goedhart nog steeds veel. Vrijwilligerswerk bij De Zonnebloem staat hoog in het vaandel. ,,Ik maak tijd vrij om langs te gaan bij mensen die dat echt nodig hebben. Voor sommige mensen dreigt eenzaamheid, dan wil ik dat best tegengaan door gezellig op de koffie te komen. Ik vind het geweldig om te doen. Daarnaast loop ik ook veel in de buurt, door bossen of op de heide.” Over de buurt zijn beide het roerend eens. ,,Ja, het is een schitterende buurt om in te wonen. Dan niet alleen omdat er veel bomen staan maar het is echt een stuk van het oude Ede wat je hier terugziet. Er wordt wel eens gedacht dat hier alleen maar oudere mensen wonen, maar dat beeld klopt ook niet helemaal. Natuurlijk ligt de leeftijd hier iets hoger dan in andere delen van Ede, maar hier in de straat zijn bijvoorbeeld pas nog kinderen geboren. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat we echt verliefd zijn op dit stukje Ede.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie