Informatie over oorzaak menstruatieklachten

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De Endometriose Stichting houdt in samenwerking met Ziekenhuis Gelderse Vallei een informatieavond over endometriose op dinsdag 19 februari. Endometriose, oorzaak van terugkerende menstruatieklachten, is een vervelende aandoening. Ook speelt endometriose een rol bij verminderde vruchtbaarheid.

Gynaecoloog Eduard Scheenjes en patiënte Denise van den Berg geven voorlichting aan belangstellende vrouwen en hulpverleners.

Bij endometriose komt het slijmvlies (endometrium) dat de binnenkant van de baarmoederholte bekleedt, ook voor op plaatsen buiten de baarmoeder. Elke maand opnieuw bouwen hormonen het baarmoederslijmvlies op. Door het slijmvlies buiten de baarmoeder kunnen er kleine bloedingen in de buikholte ontstaan. De bloedinkjes in de buikholte kunnen verklevingen veroorzaken. Endometriose kan vervelende klachten geven en speelt een rol bij verminderde vruchtbaarheid.

Tijdens de voorlichtingsavond in Ziekenhuis Gelderse Vallei vertelt gynaecoloog Eduard Scheenjes over endometriose. Hij gaat in op de klachten bij endometriose en mogelijke behandeling. Ook zal hij ingaan op de complexiteit van deze aandoening. Natuurlijk beantwoordt hij ook vragen. Denise van den Berg is ervaringsdeskundige en vertelt over haar leefwijze met endometriose.

De informatiebijeenkomst is voor vrouwen met endometriose of menstruatieklachten, zorgverleners en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in het auditorium van het ziekenhuis. De bijeenkomst eindigt rond 22.00 uur. U kunt zich voor deze avond aanmelden bij de Stichting Endometriose, via tel. 06-212549 56 (na 17.00 uur). Of stuur een e-mail ede@endometriose.nl . De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie