Zwaar bevochten zege Lunteren

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Misschien was het niet helemaal verdiend. Maar Lunteren hervatte de competitie met een overwinning. Bij ESC in Elburg werd een zwaarbevochten zege behaald: 0-1.

Opvallend was dat de bezoekers met nieuw bakken Bennekom speler Maas Jan Bloemendal in de spits begonnen. Dezelfde Bloemendal, Robert Schoonderbeek en Matthias van de Beek verzuimden in de eerste helft, waarin Lunteren heer en meester was, te scoren. Toch kwam de 0-1 op het scorebord. Niemand had een handsbal gezien, alleen de scheidsrechter. Schoonderbeek profiteerde van het buitenkansje.

Waar de thuisploeg in het eerste bedrijf alleen in een periode van vijf minuten een drietal kansen had gemist, nam men in de tweede bedrijf het heft in handen. Remco Timmer mikte op de paal. Aan de andere kant zag Bloemendal een kopbal van de lijn gehaald worden.

De slotfase was hectisch. Eerst werden beide grensrechters door de arbiter weg gezonden. De positie van Patrick van Omme werd overgenomen door Rob Hummelen. Ook moest Maas Jan Bloemendal na twee gele kaarten vertrekken. Maar Lunteren hield met de nodige fortuin stand.