Advendo'57 laat DTS'35 ontsnappen

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - ,,Aan het einde van de rust heb ik de jongens er nog eens extra op gewezen vooral in de eerste minuten direct bij de les te zijn. En dan toch is het binnen een minuut 1-1'', baalde Advendo trainer Henry Kalk. Toen een kwartier later Fabian Maaskamp ook nog eens de 1-2 scoorde, leken de Ederveners de hoop op een stunt te hebben verloren. Waar voor de rust de 1-0 voorsprong meer dan verdiend was, liet men uiteindelijk DTS ontsnappen: 1-3.

In eerste instantie leek DTS'35 een hele makkelijke middag tegemoet te gaan. Al in de eerste minuut was Ilco van der Hel dicht bij een doelpunt. Even later mikte Renaldo Fränkel onbedoeld op zijn eigen lat. ,,We wilden persé goed beginnen'', vertelde Martin Speelziek. ,,Het niet al te beste kleine veld, de scheidsrechter (G.W. Jansen uit Apeldoorn), en het gegeven dat Advendo uit altijd lastig is, waren voldoende redenen.'' ,,Wij moesten duidelijk even zoeken. Misschien speelde het feit mee dat we maar één oefenwedstrijd hebben gespeeld'', bekeek Henri van den Dikkenberg het vanuit Ederveens oogpunt.

Na een klein kwartiertje nam de thuisclub het heft in handen. De persoonlijke duels werden gewonnen. Onder aanvoering van de sterke Bernard van Vliet, kreeg Advendo een aantal kansen. Jaap van Doorn (2x) en Jarco van den Dikkenberg (3x) verzuimden te scoren. Kort voor de rust knikte Van Doorn uit een voorzet van Teus van den Brink wel raak: 1-0. ,,Ik denk een dik verdiende stand'', meende Martin Speelziek. ,,De marge had halverwege groter moeten zijn'', liet Van den Dikkenberg weten.

Ondanks de waarschuwing van Kalk, was het binnen de minuut weer gelijk. ,,Ik draaide weg van mijn directe tegenstander. Vervolgens was er een goede loopactie van Fabian (Maaskamp, wvk). Die tikte de bal prima binnen'', omschreef Martin Speelziek de 1-1. ,,In mijn ogen was het buitenspel'', reageerde Henri van den Dikkenberg. ,,Het was misschien dertig centimeter. Maaskamp drukte mij ook nog terug, zodat ik die achterstand niet meer kon goedmaken.''

Getraind

Nadat Govert van de Visch de kans op 1-2 had gemist, kwam na een uur DTS wel aan de leiding. ,,Ik draaide weer weg van mijn tegenstander. Vervolgens was het één keer raken met Govert en Fabian als doelpuntenmaker. Het leuke is dat we op die bijsluitende man veel hebben getraind'', liet Martin Speelziek weten. ,,Voorin waren we te slordig'', mokte Van den Dikkenberg. ,,Daardoor kwamen wij in deze positie terecht. Dat doelpunt ging zo snel, dat ik het amper kan navertellen.''

Kalk bracht met Renco van Egdom een extra aanvaller voor laatste man Gert Jan van de Graaf. Advendo kon echter geen vuist meer maken. Omdat de Ederveners steeds meer risico namen, lag er veel ruimte voor DTS. Uit één van die counters bepaalde Dave Magee de eindstand op 1-3.

,,Wij zijn blij met die punten'', lachte Martin Speelziek. ,,Ook vandaag bleek dat Advendo gewoon een lastige ploeg is.'' Het humeur van de aan een flesje bier lurkende Henri van den Dikkenberg was nog beneden peil. ,,Ik heb een kater. En dat komt niet door het bier. Er was vandaag meer voor ons te halen geweest.''

Tegenvaller

Een kleine tegenvaller voor DTS was het uitvallen van Govert van de Visch en Fabian Maaskamp. Na een botsing moest Van de Visch groggy van het veld. En bij een sprint schoot het Maaskamp in zijn hamstring. Omdat de eerst volgende competitiewedstrijd op 16 februari op het programma staat, is er de hoop van DTS zijde dat beide spelers weer hersteld zijn.

,,Meer afstand moeten nemen''

,,Achteraf gezien hadden wij op basis van de eerste helft meer afstand moeten nemen. Dan hadden we een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen '', meende Henry Kalk na afloop. ,,Jaap van Doorn en Jarco van den Dikkenberg hadden de kansen. Dat die 1-1 direct na de rust valt, is geen toeval meer. Juist omdat ik er zo op had gewezen, maakt het extra frustrerend.''

,,Maar ik kan mijn ploeg zeker niets verwijten. Kijkend naar een toch wat haperende voorbereiding ( vorige week stond nog een groot gedeelte van de selectie op de lange latten) hebben we zeker een meer dan acceptabele eerste helft gespeeld. Alleen het begin was voor DTS. De tweede helft geven wij het uit handen. En dan zie je de klasse van DTS, die het slim uitspeelt.''

,,Wij hadden in de eerste minuut eigenlijk al een strafschop moeten krijgen na die overtreding op Govert van de Visch'', was de mening van Eric Speelziek. ,,En vervolgens had Ilco van der Hel ook de kans op 0-1. Die valt niet. Daarna hadden wij het lastig met hun diepe ballen. We hadden het geluk aan onze zijde dat het maar 1-0 stond.''

,,Na de rust scoren wij twee fantastische doelpunten. Ik vind dat wij ook niet meer in de problemen zijn geweest. Uiteindelijk had het nog wel 1-5 of 1-6 kunnen worden. Dat was geflatteerd geweest. Maar al met al vind ik het een verdiende overwinning voor DTS, waar ik heel blij mee ben.''