Bennekom maakt einde aan ongeslagen status Ajax

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Met een serie van acht wedstrijden waarin niet werd verloren, sloot Ajax 2007 goed af. In het eerste het beste duel in 2008 maakte Bennekom een einde aan die ongeslagen status. Op het kunstgras van De Toekomst won het goed spelende Bennekom dik verdiend met 1-3.

Meest opvallende speler aan Bennekom kant was Clint van der Wal. Waar tot dusverre Roderick de Harder en Henk van Essen samen met Dennis van Meegdenburg in de spits stonden, werd eigenlijk de weer herstelde Martin van Eck verwacht. Maar Camiel Jager koos voor Van der Wal, die in zijn paar optredens tot nog toe als verdediger en middenvelder had gefungeerd.

De 21-jarige Bennekommer maakte zijn keuze waar door al in de negende minuut de 0-1 binnen te koppen. Een vrije trap van Bas Dreef en een klus situatie waar Wouter Lamers, die voor een jaar bijtekende, bij was betrokken, hier hieraan vooraf.

Van der Wal was na een half uur dicht bij de 0-2. Een Amsterdamse verdediger haalde de bal van de lijn. Kort na de rust was het alsnog raak. Een slap, waar wel gemikt rollertje, was hiervoor voldoende.

Via Serge Cameron kwam Ajax snel terug tot 1-2. Bennekom had het even moeilijk. Maar nadat een voorzet van Van Meegdenburg bij de eerste paal werd binnen geschoten door Dreef, zorgde voor de Amsterdamse knock out.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie