Ziekenhuis Gelderse Vallei ontvangt kinderkeurmerk

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei kreeg onlangs twee smileys toegekend. Dit keurmerk wordt woensdag 6 februari officieel uitgereikt. Een smiley is een kwaliteitskeurmerk van de landelijke vereniging Kind en Ziekenhuis.

,,Als kinderen naar het ziekenhuis moeten, is dat in de regel niet zo leuk. De vereniging vindt dat wij het toch zo prettig mogelijk proberen te maken en daarmee voldoen we aan de gestelde criteria. Daarom beloont zij ons met een smiley voor de kinder- en jongerenafdeling én een smiley voor de kinderdagbehandeling. Wij zijn erg trots op de twee keurmerken. Vandaar dat wij het leuk vinden om een feestje te bouwen rond de officiële overhandiging'', aldus een woordvoerder.

Een vertegenwoordiger van de vereniging Kind en Ziekenhuis overhandigt de vlag die bij het keurmerk hoort aan een van de kinderartsen. Ook wethouder Kremers van de gemeente Ede zal bij de overhandiging aanwezig zijn. Daarna gaat het in optocht van de kinder- en jongerenafdeling naar buiten, waar de vlag direct in de vlaggenmast gehesen wordt.

En dan kan het feestje beginnen. Buiten ligt een ijsbaan waar de kinderen lekker kunnen schaatsen en binnen is in de hal een complete gamehoek ingericht met Wii’s, nintendo’s en playstations. En daar tussendoor maakt de cliniclown grappen en grollen en kunnen kinderen zich laten schminken of kijken bij de ballonnenkunstenaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie