Sportpark naar Houtkampweg

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Omdat dit perceel uit de zogenoemde ‘ecologische hoofdstructuur’ wordt gehaald, is een sportpark aan de Houtkampweg mogelijk. Naar het lijkt kan sv Otterlo op zijn vroegst in het seizoen 2010/2011 op het nieuwe complex tegen een balletje trappen.

Voetballers Otterlo blij met groen licht OTTERLO - Blijdschap bij sportvereniging Otterlo. Vanuit het provinciehuis in Arnhem is het groene licht gekomen voor de verplaatsing van de club van het huidige onderkomen aan de Weversteeg naar de Houtkampweg.

Al jaren is men bij sv Otterlo op zoek naar een andere plek. Wethouder Wilke Dekker en Otterlo-voorzitter Bertus Hendriksen roemen de inbreng van het Bennekomse statenlid Rob Spiegelenberg en gedeputeerde Co Verdaas, die volgens hen veel hebben gedaan om de verplaatsing van sv Otterlo mogelijk te maken. Omdat Otterlo veel te maken heeft met natuurgebieden en met stankcirkels van agrarische bedrijven was het volgens Dekker niet eenvoudig een geschikte locatie te vinden.

Uiteindelijk bood Nationaal Park De Hoge Veluwe een helpende hand. ,,Met dat perceel zijn wij naar de provincie Gelderland geweest. Als gemeente moesten we door een onderzoek aantonen dat het perceel uit de ecologische hoofdstructuur kon worden gehaald en dat nergens anders in Otterlo een geschikte locatie is. Dat proces heeft lang geduurd. Het is natuurlijk een gevoelig gebied. Als gemeente hebben we later nogmaals aangegeven dat we niet op de engen willen bouwen en niet bij agrarische bedrijven kunnen bouwen. En dat we worden gehinderd door de natuur.’’

Vorige week kwam het positieve signaal dat de provincie meewerkt aan een nieuw voetbalcomplex.

u vervolg op pagina 3

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie