Geld en huizen

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Geld maakt niet gelukkig. Dit cliché borrelde bij me boven toen ik op tv de gezichten zag van een echtpaar dat juist het luttele bedrag van 250.000.000 dollar in de wacht had gesleept. De dame en de heer waren vet in de prijzen gevallen bij een Amerikaanse loterij, maar ze trokken een gezicht als een oorwurm.

Ze zeiden dat ze niet bijster anders zouden gaan leven. Een nieuwe auto, dat kon er nog wel af. Misschien komen ze op het idee om een mooi(er) huis te kopen...wie weet. Dit stel hoeft zich in elk geval geen zorgen te maken over een te hoog krediet, iets waar zoveel anderen in de States nu de wrange vruchten van plukken.

Voordat we hier in Nederland te maken krijgen met die overspannen woningmarkt, zet de gemeente Ede ons al op het verkeerde been. Het stadhuis werd prompt platgebeld door Edenaren die zagen dat hun huisje verkeerd getaxeerd was.

Huizenbezit lijkt sowieso voor veel mensen een onbereikbaar ideaal. Maar liefst duizend woningen worden gebouwd in de buitendorpen, zegt onze wethouder. Maar de grote vraag is hoeveel die gaan kosten. De roep om goedkope stulpjes is immers heel groot in onze gemeente!

Het lijkt me in elk geval niet slim om die huizen door Ballast Nedam te laten bouwen. Voordat je het weet rijzen daar de prijzen de pan uit. Een topman bij die firma wint immers ‘juridisch advies’ in bij dames van lichte zeden. Kijk, als je zo snugger bent dat je niet eens weet aan welk loket je moet zijn voor een specifieke ‘dienst’, dan verlies je snel het vertrouwen van je klanten.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie