Doffe ellende bij Blauw Geel'55

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Doffe ellende bij Blauw Geel. Op het moment dat ASV Dronten en de Blauwgelers zich konden vinden in een 1-1 gelijkspel, sloeg het noodlot toe. Vijf minuten in blessuretijd verschalkte Fabiën Omanette alsnog Blauwgeel-doelman Erik Hageman: 2-1.

In de polder was er dit keer geen rechtvaardigheid. De Drontenaren zaten daar niet zo erg mee. Zij vonden het allemaal best. Al na een kwartier opende Blauw Geel de score. Een vrije trap van Dick Hoefakker belandde op de lat, waarna Niels de Lange werd onderuitgehaald. Vanaf de stip mikte Hoefakker raak: 0-1.

Het spel ging daarna gelijk op. Vijf minuten voor de rust mocht ASV Dronten een strafschop nemen, omdat Patrick Robben een tegenstander zou hebben geduwd. Joany Ascherl verzilverde de penalty: 1-1.

In de tweede helft was ASVD optisch sterker. In de counter was Blauw Geel gevaarlijker. Kansen van Danny Burgerhoudt en twee keer Berry van den Brandhof gingen er niet in. Ver in blessuretijd ging Blauw Geel alsnog de bietenbrug op.