DTS'35 heeft het geluk van een kampioen

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Uit bij Lunteren op 8 maart, uit bij VSCO'61 op 15 maart, of thuis op 29 maart tegen Zeewolde. Als DTS'35 komende zaterdag de inhaalwedstrijd bij FC Horst wint, zijn dat de potentiële data voor het behalen van de titel. Want als je zelfs slechte wedstrijden als tegen DZC'68 met 2-1 wint, kan het niet anders dat je kampioen wordt.

,,Het ging inderdaad heel moeizaam'', beaamde Govert van de Visch. 'Superman' werd matchwinnaar met zijn doelpunt in de negentigste minuut. ,,De voorzet van Badr Azoum was perfect. Ik hoefde er eigenlijk alleen maar tegen aan te lopen.''

Daarmee kreeg DTS eigenlijk te veel. De Edenaren maakten een ongeïnspireerde indruk. Het spel was ook te slordig. Bovendien gingen spelers als een Dave Magee teveel op de solistische toer. ,,We hadden moeite elkaar goed in te spelen'', toonde Van de Visch zich nog mild. ,,Dat kwam niet alleen omdat DZC veel verdedigde, maar ook omdat wij het veld te lang hielden.''

Het aantal kansen was dan ook gering. Typerend genoeg was alleen Martin Speelziek met een vrije trap tegen de paal echt dicht bij een doelpunt. DZC, dat haar vier beste spelers waaronder topscorer Roy Stinissen miste, vond het best, zonder zelf echt gevaarlijk te worden.

Strafschop

De tweede periode begon spectaculair. Vanaf de aftrap werd Fabian Maaskamp in stelling gebracht. Alleen ten koste van een strafschop kon Kevin Veldkamp de spits afstoppen. Maaskamp zelf verzilverde de pingel: 1-0. Even later schoot Maaskamp in kansrijke positie naast, terwijl daarvoor Speelziek opnieuw vanuit een vrije trap tegen de paal mikte. ,,Wij hadden de wedstrijd toen op slot moeten gooien'', vond Van de Visch.

Nadat de bezoekers binnen een minuut twee kansen om zeep hielpen, viel twintig minuten voor tijd toch de 1-1. Luuk Jansen mikte vanuit een vrije trap raak. DTS kon de bakens niet verzetten. 1-1 leek dan ook een juiste en terechte uitslag. Maar Govert van de Visch dacht er anders over.

,,Inderdaad het geluk van een kampioen. De voorsprong ten opzichte van de concurrentie is veertien punten. Natuurlijk is het niet meer de vraag of we kampioen worden, maar wanneer. Wat mij betreft zo snel mogelijk. Volgende week wacht bij FC Horst een zware klus. Maar kampioen worden bij Lunteren of thuis tegen Zeewolde lijkt mij wel leuk.''

De aanvallende middenvelder is nog één van de weinige spelers, waarmee nog niet is gesproken over het volgend seizoen. Eerder werd zijn naam al eens in verband gebracht met Advendo, waar hij een paar jaar geleden speelde. ,,Ik heb komende week een afspraak staan. Wat mij betreft blijf ik gewoon bij DTS. Wij hebben een goede ploeg. Met enige versterking kunnen we ook in de eerste klasse een goed figuur slaan.''