Veroordeling voor diefstal

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

EDE/BARNEVELD - Twee mannen (25 en 28 jaar) die een reeks diefstallen in Ede en Barneveld hebben gepleegd, zijn woensdag door de politierechter in Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf. De 25-jarige, een Barnevelder, kreeg twaalf weken gevangenis opgelegd. De 28-jarige, afkomstig uit Ede kreeg tien weken (waarvan twee voorwaardelijk).

De 25-jarige man stal op 10 maart 2006 in Barneveld in zijn eentje een auto, een witte Opel Corsa. Vervolgens gingen de twee kennissen op 11 maart 2006 samen op rooftocht in Ede. Hun buit: een aanhangwagen, een betonkubel en een trilplaat. Het ‘nieuwe eigendom’ werd door de twee vervoerd met de eerder gestolen auto.

Uiteindelijk kon de politie de als gestolen gemelde auto veilig stellen. Aan de hand van twee bierblikjes die in de wagen werden gevonden, kwam men op het spoor van de dieven. Er werd DNA-onderzoek gedaan en de uitslag bleek te matchen met twee DNA-profielen die al bekend waren bij de politie: het profiel van de Barnevelder en dat van de Edenaar.

De twee werden aangehouden en ze bekenden. Later bleek de 25-jarige ook nog de onrechtmatige bezitter van een andere auto te zijn. Hij had in januari 2008 nog een tweede wagen illegaal in zijn bezit gebracht. Volgens hem zou hij deze hebben gekocht ‘van ene Peter voor 150 euro’. De politierechter: ,,Dit verhaal klopt op heel veel punten niet. Ik acht het dus bewezen dat die tweede auto ook is gestolen.'' (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie