Rondhoutveiling in Nationale Park De Hoge Veluwe

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De ,,mooiste boomstammen'' uit binnen- en buitenland worden zaterdag 23 februari per opbod verkocht tijdens de twaalfde editie van de Nederlandse Rondhoutveiling in NP De Hoge Veluwe.

Met de veiling willen de organisatoren - de Unie van Bosgroepen en Ede Arnhem Renkum for Nature - de aandacht vestigen op de hoge kwaliteit hout uit het Nederlandse bos en ervoor zorgen dat deze kwaliteit een goede prijs oplevert voor de boseigenaren.

De veiling wordt al jaren goed bezocht door houthandelaren, kunstenaars, meubelmakers en andere houtliefhebbers. In 2007 werden al recordprijzen geboden voor het kwaliteitshout. Al het hout is gekeurd door de keurmeesters van de Nederlandse Rondhoutveiling en ingebracht door de Bosgroepen en EAR for Nature. Een deel van het rondhout draagt het FSC-keurmerk. Dit betekent dat het hout uit verantwoord beheerd bos komt.

Trage groei

Het Nationale Park De Hoge Veluwe levert een taxus - zeer gewild vanwege de prachtige tekening in het hout -, Japanse lariks, inlandse eik en Douglas. ,,Echt bijzonder zijn onze zeer oude grove dennen uit 1883 van A-kwaliteit'', vertelt Richard van de Vegte van het Park. ,,Door de zeer trage groei heeft dit grenenhout een zeer fijne nerf.''

Belangstellenden kunnen een catalogus en/of biednummer aanvragen bij de organisator. De veiling begint zaterdag 23 februari om 11.30 uur in café-restaurant De Koperen Kop in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Kijkdagen 9 t/m 22 februari van 9.00 tot 16.00 uur en 23 februari van 9.00 tot 10.30 uur, op kavelplaats ‘de Rolbaan’ aan de Koningsweg te Schaarsbergen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie