Willem Ouweneel spreekt over Israel

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De bekende prof. dr. Willem J. Ouweneel spreekt woensdag 5 maart tijdens een Israelavond in de Maranathakerk aan de Hertenlaan in Lunteren. Het thema is 'Onze bijbelse verbondenheid met Israel'.

,,Binnen de synode van de PKN-kerken (en daarbuiten) wordt op dit moment druk gediscussieerd over de betekenis en de inhoud van ‘de onopgeefbare verbondenheid met Israel’. De PkN lijkt steeds meer te willen tornen aan die ‘onopgeefbare verbondenheid’. Maar Israel is toch Gods uitverkoren volk? Door het Joodse volk hebben wij dat Evangelie ontvangen'', aldus organisator Koesveld.

,,De Here God heeft toch een eeuwigdurend verbond gesloten met Zijn Volk?'' vraagt hij zich af. ,,En daarom zijn wij toch verbonden met onze ‘oudere broeder’? Als wij de tekenen van Gods plan met deze wereld verstaan, zien we dat Gods toekomst in de eerste plaats via Israel loopt. Hoe kunnen wij Israel dan vergeten?''

Ouweneel is een veelgevraagd spreker en heeft een zeer breed terrein aan interesses en kennis. Deze professor doktor is ook bioloog, filosoof en hoogleraar. Hij is of was verbonden aan de Academie van wetenschappen en de E.O. Hij is parttime voorganger in de Vergaderingen van Gelovigen, hoofdredacteur Bijbel en Wetenschap, docent geschiedenis en dogmatiek en buitengewoon hoogleraar. Bovendien heeft hij een waslijst aan boeken geschreven en houdt hij veel spreekbeurten.

De avond in de zijzaal van het kerkgebouw aan Hertenlaan 37 begint om 20.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie