1000 woningen buitendorpen

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

De woningbouw bij De Rank in Harskamp, waar vijftig woningen worden gebouwd, wordt volgens wethouder Wilke Dekker een testcase. ,,Als de woningen daar wegvliegen weet je zeker dat de vraag naar woningen in de buitendorpen groot is.” De zoekzones voor de toekomstige woningbouw worden in het structuurplan vastgelegd. Dat gebeurt op 8 juli 2008, omdat de gemeente Ede voor de gebieden waarvoor de zoekzones gelden een voorkeursrecht heeft vastgesteld. Als het ontwerp op die dag door de gemeenteraad wordt vastgesteld kan dat voorkeursrecht weer verlengd worden. Wat natuurlijk altijd handig is om de op de loer liggende projectontwikkelaars van je af te houden.

De roep om nieuwbouw gehonoreerd EDE - In de zes buitendorpen, Bennekom, Lunteren, Ederveen, Otterlo, Wekerom en Harskamp worden in de komende tijd ongeveer duizend woningen gebouwd.

door Jan de Boer

In Ede Stad wordt de woningbouw in de komende tijd geconcentreerd in Kernhem B en Ede-Oost. Daar worden tussen de 3.500 tot 4.500 woningen gebouwd. Daarnaast is er op verschillende plekken in Ede Stad woninginbreiding. Als er in Ede Stad stagnatie in de woningbouw is, wordt Kernhem C, waar 1.500 woningen gebouwd kunnen worden, achter de hand gehouden. Van de buitendorpen worden er vooral in Wekerom veel woningen gebouwd. In het gebied vanaf het voetbalveld De Beek in de richting naar de Lage Valkseweg komen 120 woningen. Aan de kant van het Kulturhus wordt rekening gehouden met de bouw van 150 woningen. Ook Harskamp heeft verschillende zoeklocaties. In het gebied ‘Smachtenburg’ komen zeker 100 woningen. Dat aantal kan meer worden als Opella naar deze locatie verplaatst. Bij de molen van Harskamp wordt het bedrijventerrein met vier hectare uitgebreid. Ook in Wekerom is zoeklocatie voor bedrijven.

Voetbalterrein

De woningbouw voor Otterlo concentreert zich tussen de Edeseweg en de Haarweg. Daar wordt gedacht aan 200 woningen. Op het terrein van voetbalvereniging Otterlo kunnen 50 woningen gebouwd worden. In dat geval wordt de voetbalclub verplaatst naar de Houtkamperweg. Nieuwbouw in Ederveen is geconcentreerd in de buurt van de Smidstraat en aan de Schras. Daar is ruimte voor 225 woningen. Als de Schras doorgaat, moet voetbalvereniging Advendo ‘57 ergens anders onderdak krijgen. Bennekom heeft zoekzones bij de Havikse Eng en bij de sportvelden. Daar kunnen maximaal 200 woningen gebouwd worden. Overigens worden er in Bennekom ook nog op het terrein van het oude Streekziekenhuis woningen gebouwd. In Lunteren komen op het Eekhoornterrein 45 woningen. In het gebied tussen de Postweg en de Hulweg is ruimte voor 450 woningen. Bedrijventerrein De Stroet wordt vergroot met 7 hectare.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie