Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Harskamp kan topper DVV niet weerstaan.

7 april 2018 om 18:24 Sport/sport Finaleweken 2018

HARSKAMP Zaterdag vierdeklasser Harskamp leed op eigen veld tegen DVV een 0-2 nederlaag.

,,Niet alleen de nederlaag komt aan. Ook het feit dat het wekelijks puzzelen is een elftal op de been te brengen baart zorgen. We zitten echt in de hoek waar de klappen vallen", stak Harskamp trainer Bob Jansen van wal.

Dat bij Harskamp een selectiespeler niet verscheen en zonder bericht zijn elftal in de steek liet wilde de trainer niet als excuus opvoeren.

,,Er schijnt iets op de training gebeurd te zijn. Nee, ik zeg niet om wie het gaat. Maar hij zou wel in de basis hebben gestaan. Nu moest ik op het laatste moment weer een omzetting plegen."

Jansen liet de 16-jarige Marco Morren uit Harskamp B1 in de tweede helft zijn debuut maken. ,,Hij viel goed in. Had nog een goede kans op de 1-2. Maar het was net niet", glimlachte de trainer.

DVV nog in de race om nacompetitievoetbal was te sterk voor Harskamp. ,,De linies lagen ver uit elkaar. Je zag dat het belopen daarvan gaandeweg de wedstrijd lastiger werd."

Harskamp kwam ongelukkig op achterstand.

,,Een hoge voorzet viel op de hand van Benjamin Burgwal. De scheidsrechter zag er opzet in. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten: 0-1", had Jansen genoteerd.

Joël Hendriks kreeg nog een aardige mogelijkheid voor de thuisclub.

In de tweede helft werd het lastig voor Harskamp. Zeker nadat DVV via Dennis Aerts op 0-2 kwam.

,,Een corner waarbij het duel werd verloren. Dat was aan de topscorer van onze klasse wel besteed", besloot Jansen.

Harskamp blijft in de vierde klasse hekkensluiter. Vierhouten heeft acht punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld.