import

Van Gent Finaleweken: Fortissimo wint van lastig De Paasberg

7 april 2018 om 18:26 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Fortissimo blijft meedoen in de race om nacompetitievoetbal. Het Arnhemse De Paasberg werd met 3-2 verslagen.

,,Dat ging zeker niet zonder slag of stoot. De eerste helft waren wij echt veel beter. Maar op basis van de tweede helft was een gelijkspel geenszins onverdiend geweest", opende Fortissimo trainer Paul Bremer eerlijk.

Al binnen tien minuten keek zijn jonge ploeg tegen een 0-1 stand aan. ,,De bal werd op het middenveld verspeeld. Een kostbare fout."

Nog geen minuut later was het alweer 1-1. Chris Sangi stelde Anass el Hassnaoui in staat te scoren.

Een minuut of tien voor rust werd het 2-1 door Chris Sangi. ,,Een individuele actie van Roy Bijsterveld. Hij gunde Sangi de intikker", lachte Bremer.

In de tweede helft gingen de Arnhemmers opportunistisch spelen.

,,Daar had de ploeg moeite mee. Maar uit een strafschop maakte Anass el Hassnaoui, die gevloerd werd, zelf de 3-1. De Paasberg moest met tien man verder. Dan zijn er nog vijf minuten te spelen en mag je geen risico meer nemen", baalde de trainer.

Hij zag dat de verder goed keepende Luciano van Ommeren dat wel deed. In plaats van de bal weg te poeieren speelde hij een medespeler aan die dat niet verwachtte.

..Stefan Gerressen probeerde dat nog te corrigeren. Maar ook hij kreeg een strafschop tegen en rood (twee keer geel). Twee minuten later floot de scheidsrechter gelukkig af", keek Paul Bremer opgelucht terug.

Fortissimo neemt in de vierde klasse waarin OVC '85 onbedreigd kampioen lijkt te worden, de derde plaats in.

Zeewolde met drie punten meer is de grootste concurrent voor nacompetitievoetbal.

Hoewel ook DVV met slechts twee punten achterstand op Fortissimo daarvoor nog in de race is.