Cel en werkstraf voor aanrandingen

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

DEN BOSCH/BENNEKOM - De rechtbank in ’s-Hertogenbosch heeft vanochtend een 43-jarige man uit Rijen veroordeeld vanwege meerdere aanrandingen van minderjarige meisjes. De man werd ondermeer verdacht van aanrandingen in Doorwerth, Renkum en Bennekom.

De rechtbank legde een gevangenisstraf op van twaalf maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur. De rechtbank stelt daarbij een proeftijd vast van vier jaar vanwege de kans op herhaling. De man dwong meisjes in onder meer ook in Berghem en Nuland tot het dulden van ontuchtige handelingen. Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank er rekening mee dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is.

De officier van jusititie wilde eerder dat de man psychiatrisch zou worden onderzocht. De rechtbank wees dit verzoek af tot aanhouding van de behandeling en verwijzing naar de rechter-commissaris voor een aanvullend onderzoek naar de geestvermogens van verdachte echter af. De rechtbank meende dat zij voldoende geïnformeerd is over de persoon van verdachte om een beslissing te nemen in deze zaak.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie