Onderzoek naar busincident afgerond

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

EDE – De politie heeft het onderzoek afgerond naar het incident in een bus op de Veenderweg op 12 maart. Daarbij zou een 59-jarige vrouw zijn geslagen en in het gezicht zijn gespuugd nadat ze enkele medepassagiers had aangesproken. Een medepassagier, een 52-jarige man uit Oosterbeek, had vervolgens geprobeerd tussenbeiden te komen. Onderzoek heeft echter een nieuw licht geworpen op dit voorval.

Na onderzoek heeft de politie op maandag 17 maart in de ochtend een 16-jarig meisje en een 19-jarige jongen uit Ede aangehouden. Op grond van diverse verklaringen van getuigen en de gemaakte camerabeelden heeft de politie niet geconstateerd dat er feitelijk klappen zijn gevallen. Tijdens het tumult dat ontstond zou het slachtoffer, zo zeggen diverse getuigen, zijn opgestaan en uit balans zijn geraakt, waardoor zij kwam te vallen. Hierdoor raakte zij gewond; in haar beleving waren de verwondingen echter het gevolg van mishandeling.

Vervelende sfeer

De politie gaat er vanuit dat zij dit te goeder trouw heeft verteld; onderzoek bevestigt haar verhaal echter niet. Vast staat wel dat er een vervelende sfeer in de bus ontstond toen het slachtoffer aan het meisje vroeg haar benen van de bank te halen, omdat zij daar wilde gaat zitten. Daarop zouden de twee zich tegen het slachtoffer hebben gericht. Ook is bevestigd dat het slachtoffer in het gezicht is gespuugd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie