‘Griekse vriendschap’ gebundeld

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

,,Dit boek geeft u de gelegenheid om te reizen zonder weg te gaan. Op een plezierige manier komt u meer te weten over de cultuur, de geschiedenis en de mythologie. Tevens maakt u kennis met een aantal bijzondere Griekse mensen. Het boek is ideaal om vast in de stemming te komen van een voorgenomen vakantie, of om uw vakantie opnieuw te beleven. Reis mee en ervaar de Griekse gastvrijheid, want niet voor niets wordt Griekenland het land van de Goden genoemd”, luidt de aanbeveling van uitgever Free Musketeers in Zoetermeer.

Natasja Peijer publiceert vakantieverhalen EDE - Natasja Peijer verruilde in de jaren negentig het Brabantse land voor Ede. Ze is alweer een tijdje getrouwd met Gerard Peijer. Een nieuwe vriendschap was geboren. Na vele bezoeken aan Griekenland is het paar gevallen voor dit eilandrijke land. Ze komen er zelfs zo vaak, dat Natasja haar vakantieverhalen heeft opgetekend in een 260 pagina’s dikke paperback. ‘Griekse vriendschap’ is de titel. Luchtig geschreven verhalen over het land, de mensen en de cultuur. Vriendschap gaat ver. Het duo vertrekt komend weekend voor zeven maanden naar Kefalonia. Natasja Peijer wordt daar hostess voor een touroperator.

,,Brabant en Griekenland hebben toch raakvlakken”, vertelt Natasja. ,,Gewoon, dat gastvrije, dat makkelijke praatje. En natuurlijk lekker eten en drinken. Maar bij Gerard zit het ook in de genen. Voordat we elkaar ontmoetten, hebben we een keer hetzelfde jaar op Kos gezeten.”

,,Het begon in 1998 met onze huwelijksreis. Naar Thassos”, blikt Gerard terug. ,,Grieken zijn blij wanneer je interesse toont. Daarna nog wel een keer of twintig, Zo zijn we al zeven keer in het gebied Halkidiki geweest. En een keer een hele ronde over het vasteland. We waren verkocht. En vooral door de plekken waar ze net stromend water hebben. Maar wat ben je daar welkom. Ik bestelde een keer stukje lever, maar had niet verwacht dat ze daar speciaal een geit voor slachtten. We hebben ons verdiept in de Griekse taal, en keuken. Ook in Ede. Akropolis, Rhodos. Natasja heeft in al die jaren natuurlijk vele aantekeningen gemaakt.”

Anekdotes

,,Ik liet ze wel eens lezen. Ik kreeg positieve reacties. Maar goed, een boek schrijven? Ik heb er drie jaar aan gewerkt. Doel was de lezer letterlijk mee te nemen op reis, en kennis te laten maken met Griekenland, en de bevolking. Vooral ook door de anekdotes. Ik hoop dat het gelukt is. Het is geen zware kost.”

En met de nodige zelfspot. Zo dachten Gerard en Natasja ooit voor 7 euro een uitgebreid ontbijt te scoren. De volgende morgen bleek de prijs 34.65 euro te zijn, en het cijfer 7 het openingstijdstip.

u ‘Griekse vriendschap’ is te koop bij uitgever Free Musketeers voor 18.95 euro. Surf naar www.freemusketeers.nl Het ISBN is: 978-90-484-0003-4

: www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie