Van Gent Finaleweken: Blauw Geel '55 vlamt in tweede helft

7 april 2018 om 18:29 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Blauw Geel '55 versloeg Lelystad'67 met 3-2. Een zwaarbevochten maar niet onverdiende zege.

,,Ik ben in de rust behoorlijk uit mijn dak gegaan. Het leek echt nergens op. Slap, ongeïnspireerd en steeds een stapje te laat", baalde Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld.

Hij zag dat zijn donderspeech in de tweede helft resultaat had gehad. Een 0-2 stand werd omgebogen naar een 3-2 zege.

Lelystad kwam goed de kleedkamer uit. Met kansen voor Jelle Bos had de thuisclub een snelle achterstand niet mogen verbazen.

Na een kwartier kreeg Blauw Geel via Kamal Bendadi archieffoto een mooi kans. De doelman redde en de rebound werd door Aziz Ballouk niet verzilverd.

,,Dan laat je je verrassen door een pass uit het achterland. De buitenspelval klapt niet dicht en het staat 0-1 (Tarik Ibrahim)", baalde Wagensveld.

Met een kopbal van Marcel Bruksvoort op de lat gingen de Edenaren rusten.

In de tweede helft werd beter gestart. Kamal Bendadi en Aziz Ballouk kregen mogelijkheden op de gelijkmaker.

In de eenenvijftigste minuut leek het pleit voor Blauw Geel beslecht. Een mooie combinatie werd door Lelystad speler Jelle Bos benut:0-2.

,,De aansluitingstreffer van Aziz Ballouk vier minuten later viel op tijd. Je zag dat de ploeg er weer in ging geloven", keek Wagensveld terug.

Het werd nog mooier toen Bryan van Loenen een assist van Jeroen Berkhof op waarde schatte: 2-2.

Het was Kamal Bendadi die met een bekeken 3-2 het duel op slot gooide.

,,Een mooie zege. Maar wel op basis van de tweede helft. Dit mag ons niet overkomen", besloot de trainer.

Blauw Geel'55 doet nog volop mee in de strijd om nacompetitievoetbal. Scherpenzeel gaat aan de leiding met 49 punten. Op vier punten volgt Veensche Boys. AVW'66 is derde met 40 punten, gevolgd door Blauw Geel '55 dat 37 punten heeft.

Scherpenzeel en Veensche Boys die om het kampioenschap strijden, bezitten al een periodetitel.