ComputerPlusBus bezoekt Edese ouderen

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De ComputerPlusBus van het Nationaal Fonds Ouderenhulp rijdt de komende tijd in de provincie Gelderland. De bus komt woensdag 16 april naar verzorgingshuis De Klinkenberg aan de Van Heutszlaan. Ouderen die graag willen kennismaken met de computer en internet kunnen dat in deze bijzondere bus, die dit jaar 160 woonzorgcentra, verzorgingshuizen en openbare locaties bezoekt.

Na een kopje thee of koffie en een gebakje, kunnen senioren achter een van de vier computers plaats nemen en samen met een vrijwilliger aan de slag gaan. Op Google Earth de woonplaats bekijken, met de muis leren werken, e-mails versturen, een hobbyclub in de buurt opzoeken…het kan allemaal. Het doel van de speciale bus is het voorkomen of verminderen van sociaal isolement onder ouderen en het vergroten van hun zelfredzaamheid.

Hen te laten zien dat het niet ‘eng’ is, maar dat ze zelf kunnen kiezen welke elementen voor hen leuk of belangrijk zijn. En vervolgens een bewuste keuze maken om zich al dan niet de kennis en vaardigheden eigen te maken. Uiteindelijk kan actie genomen worden, bijvoorbeeld door installatie van apparatuur en/of door samen een geschikte cursus uit te zoeken via SeniorWeb.

De ComputerPlusBus wil dit jaar zo’n achtduizend ouderen laten kennismaken met computers. De enorme bus die op vrijdag 7 maart feestelijk geopend werd in Almere, wordt gefinancierd door het Mooiste Contact Fonds, een initiatief van KPN.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie