Lukkien naar kortgedingrechter

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Multimediaonderneming Lukkien, gevestigd aan de Copernicuslaan, wil dat haar toekomstige buurman Berg Toys de werkzaamheden aan de bouw van een nieuw bedrijfspand aan de Stevinlaan onmiddellijk staakt. Dit eist Lukkien bij de Arnhemse kortgedingrechter. Het bedrijf vindt dat het gebouw van Berg Toys wat betreft uitstraling niet past op het bedrijvenpark.

Berg Toys kreeg van de gemeente Ede toestemming het bedrijfspand neer te zetten. Eerdere bezwaren van de Edese welstandscommissie dat het gebouw van Berg Toys niet past binnen het geldende beeldkwaliteitsplan op het terrein langs de A12, wees de commissie bezwaarschriften af.

Lukkien vindt echter dat er onterecht een bouwvergunning is afgegeven. Niet alleen wordt het pand van Berg Toys groter en hoger dan is toegestaan, maar door deze aanpassingen hoort de onderneming niet thuis op het bedrijvenpark. ,,De parkachtige omgeving komt in het gedrang. Het is dan geen bedrijvenpark meer, maar een bedrijventerrein’’, aldus de raadsman van Lukkien.

Uitgangspunt van het bestemmingsplan is nu juist dat er ‘visueel aantrekkelijke bedrijven’ worden gevestigd in een gebied waarin voldoende plek is ingeruimd voor groen en water. Van al die doelstellingen blijft volgens Lukkien weinig meer over met de komst van het gebouw van Berg Toys.

Berg Toys ontkent echter dat het toekomstige pand, waarvan de funderingen al zijn gelegd, niet op het park thuishoort. ,,Het wordt een mooi pand dat uitstekend in de omgeving past’’, bracht de advocaat naar voren. Bijkomend voordeel is bovendien dat het gebouw voor een geluidswerende werking zorgt voor de achtergelegen woonwijk Rietkampen. ,,Mijn cliënt bouwt legaal, de bouwvergunning is verleend’’, voegde de raadsman van de gedaagde er nog aan toe. Ook de gemeente Ede stelde dat de vergunning in orde is. Hoe de rechter over de zaak denkt blijkt op 2 april, wanneer de uitspraak volgt (APA).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie