Tim Mol redt het niet bij De Cirkel

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De achttiende speelronde bij schaakvereniging De Cirkel was er één van 'dertien in een dozijn'. De uitslagen, met uitzondering van de nederlaag van Van der Wijngaart, waren zoals verwacht. Tom Pronk gaat aan de leiding. Hij wordt op afstand gevold door Van Swieten, Van der Wijngaart, Dekker en Zee.

Ben Zee wist in een orthodoxe Damegambiet Van der Wijngaart te verslaan. Een partij met weinig vuurwerk. Zee bood remise aan, maar Peter van der Wijngaart wilde nog even doorspelen. Als dank kreeg Van der Wijngaart het deksel op de neus. Hij gaf pardoes een stuk en de partij weg.

Jef van Swieten had de handen vol aan Tim Mol. Dit talent, dat binnenkort voor een andere sport (kickboksen) kiest, leek remise in handen te hebben. De jeugdige overmoed won het van het gezonde verstand. Tim zette een verwoestende aanval in, maar dat is tegen Van Swieten water naar de zee dragen. Op het moment dat de kruitdampen optrokken, bleek de ingewikkelde afruil Mol een pion te hebben gekost. Verlies was zijn beloning voor een mooie partij.

Tussenzetje

Benjamin ten Holte versloeg Marijn Dekker. Dekker leek op weg te zijn naar de winst. Bijna is niet helemaal en dat gaat ook bij schaken op. Ten Holte plaatste een venijnig tussenzetje, waardoor de zwarte dame op de tocht kwam te staan. Dekker moest teleurgesteld capituleren.

Thomas Slijper en Albert Bootsman speelden een ingewikkelde variant in het Damegambiet. Bootsman zag Slijper tot zijn opluchting in de beslissende fase de goede zet niet uitvoeren. Thomas verloor een kwaliteit en even later de partij. Nieuweling Wessel Vos gaf zijn eerste visitekaartje af. In een leuke partij tegen Gijsbert Nagel, werd de eerste overwinning behaald.

Overige uitslagen: Van de Weteringh - Verduyn 1-0, Aalbers - De Groot 0-1, Janssen - Broek 0-1, Hartsuiker - Doornenbal 0-1, Wenning - Van den Berk 1-0, Eshuis - Kingma 0-1, Radstaat - Rood remise, Banga - Van der Vos remise, De Feijter - Van der Niet 1-0, Pasveer - Van Esch 1-0, Di Pietro - Ziegler 1-0, Blokpoel - Bor 1-0, Numan - Mouthaan 1-0, Pijkeren - Boom remise en Bomhof - Heynis (bekerwedstrijd) ½ -1½ .

De Cirkel schaakt elke dinsdagavond ( rookvrij ) vanaf 20.00 uur in de Openhof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen dus op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Eip Janssen, telefoon ( 0318 ) 612138 of dinsdags in de speelzaal. De jeugdafdeling start reeds om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Louis van der Vos, telefoon (0318) 630906 of dinsdags in de speelzaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie