Eerste baanwedstrijd bij atletiekvereniging Climax

30 maart 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Atletiekvereniging Climax organiseert op zaterdag 5 april de eerste baanwedstrijd van dit jaar. De wedstrijd is een warming-up voor de landelijke competitie die deze maand alweer van start gaat. Op de accommodatie van Climax aan Sportparkweg in Ede (tegenover kasteel Hoekelum) wordt een spannende strijd op alle onderdelen verwacht. Zeker omdat het evenement voor Climax-atleten geldt als selectie voor de competitieteams.

De jongste atleten hebben nog twee weken om zich voor te bereiden op de stedencompetitie; een serie wedstrijden voor pupillen uit verschillende Gelderse en Overijsselse steden. Voor de junioren CD staat over een week reeds de eerste stedenwedstrijd op het programma, terwijl een week later de landelijke competie begint. Ook voor de vrouwen- en mannenploeg is het van belang om weer snel aan de baanwedstrijden te wennen. Zij moeten zich na de behaalde promotie, eind april in een hogere divisie bewijzen. Voor alle atleten dus reden genoeg om goed te presteren.

Op het programma van zaterdag staan sprint-, middellange en lange loopnummers (100, 400, 800, 1500, 3000 en 5000 meter), enkele altijd spectaculaire estafettenummers, technische nummers als kogelstoten, verspringen en hoogspringen alsmede werpnummers (speer- en discuswerpen). Bij de junioren staan op de deelnemerslijst meerdere medaillewinnaars van het NK indoor 2008 en het NK outdoor 2007, terwijl bij het verspringen, het hoogspringen, het speerwerpen en de estafettenummers voor senioren enkele nationale en regionale (sub)toppers aan de start komen.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en eindigen om ca. 16.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie zie www.climax-atletiek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie