Van Gent Finaleweken: Verdedigende ketsers DTS blijven zonder gevolgen

7 april 2018 om 19:03 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE ,,Ik ben in de rust echt boos geworden. Reden was dat wij kinderlijk verdedigden. Dat was echt DTS onwaardig. Hoewel het uiteindelijk door de 3-5 zege op Delta Sports zonder gevolgen bleef, wil ik daar komende week nog op terug komen'', liet Jeroen Spies weten.

Die zag zijn ploeg via Haikaz Vervaart, die kort daarna geblesseerd uitviel, op 0-1 komen. Jeroen Cramer scoorde ook voor DTS. Dat betekende de 1-2. ,,Amateuristisch verdedigen bij een corner betekende de 1-1. En een fout van Christoph Willemsen zorgde voor de 2-2 ruststand'', keek de DTS trainer terug.

Jamal Ouassif pikte in de tweede helft opnieuw zijn doelpunt mee: 2-3. Weer kwam de ploeg uit Houten, voor de derde keer via Lennart Dubbeldam, op gelijk hoogte. ,,Joël van Wijk was geblesseerd. Omdat hij behandeld werd, stonden wij met tien man. Bovendien gingen we onder de bal door. Dit mag echt niet meer gebeuren.''

Door de schorsing van Sil Buikema en Jasper Verstraten en de blessure van Bram Holtman, bracht Spies drie jonge spelers in: Ryan Ekoe, Niels van Steenbeek en Kasper Willemsen. Juist Ryan Ekoe bleek een gouden wissel. Hij scoorde de 3-4. Anouar Tmim maakte aan alle onzekerheid een einde: 3-5.

,,Ik heb na afloop die drie jonge jongens in het zonnetje gezet. Ze hebben het goed gedaan. We gaan ons nu richten op GJS. We moeten voorkomen dat zij ook onze foutjes gaan afstraffen'', besluit Jeroen Spies.