Bouw Uitvindersbuurt is ‘als circus’

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

Het was warm, druk en er heerste een enthousiaste sfeer. ,,Applaus, applaus!’’, schreeuwde er regelmatig uit de boxen in een grote circustent. En geapplaudiseerd werd er. De acrobaatjes van kindercircus Rotjeknor steelden de show met hun knappe kunsten. Fietsen op één wiel, jonglerend op een bal, koorddansen met en sommigen zelfs zonder schoenen, niks was de kleine kunstenaartjes te gek.

EDE - Met een spetterend circusoptreden is woensdag de aftrap gegeven voor de bouw van de eerste woningen in de Uitvindersbuurt. Volgens Wethouder Simon van de Pol is het eindelijk zover. ,,De aarzeling en haperingen zijn overwonnen. De vleermuizen zijn al verhuisd. We kunnen van start.’’

door Vivian Kuling

Na het optreden brachten de directeur van Woonstede, Jan Keijzer en Van de Pol samen een toast uit op een voorspoedige bouw. ,,Er vielen mij twee dingen op aan de circusvoorstelling. Er werd goed samengewerkt en er was vertrouwen in elkaar. Die twee dingen zijn in een bouwproces ook essentieel’’, aldus Keijzer. ,,Gemeente, bewoners en architecten moesten in dit traject ook veel samenwerken en op elkaar vertrouwen’’, vervolgde hij. ,,Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we samen iets moois bouwen en ben ontzettend blij de aftrap te kunnen geven.’’

Naast alle feestelijkheden werd ook nog een prijs uitgereikt aan de 14-jarige Hannah Romijn. Zij heeft de straatnamenwedstrijd gewonnen die was uitgeschreven door de gemeente. Ze is de trotse bedenker van de ‘Braillestraat’. Binnenkort wordt de naam aan het bestaande stratenplan toegevoegd. Als prijs werd een ballonvaart beschikbaar gesteld door aannemer Plegt-Vos.

Na veel tegenslagen kan eindelijk worden begonnen met de bouw van de eerste 133 woningen in de Uitvindersbuurt. Woonstede wilde dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan, vandaar de grote circustent op de zandvlakte aan de Doornlaan.

Het was één groot feest voor bewoners en genodigden. In het begin van de middag kregen een aantal kinderen uit de buurt ook circusles. Aan de rode koppies te zien aan het eind van de middag, was de opening een geslaagd feest. Wethouder Van de Pol hoopt volgend jaar rond deze tijd de eerste sleutels te overhandigen. In totaal komen er 450 nieuwe woningen in De Uitvindersbuurt, verdeeld over negen velden. De verwachting is dat alle woningen in 2015 klaar zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie