Waterpolosters Polar Bears naar halve finale play-offs

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De waterpoloërs van Polar Bears kwamen in Nijverdal tegen Het Ravijn niet verder dan een 6-6 remise.

Daarmee gaat de formatie van Hans Nieuwenburg als vierde de play-offs in met Zian als eerste tegenstander.

De Edese vrouwen bereikten de halve finales van de play-offs. In Zaandam werd met 6-9 gewonnen van Zaanstreek. Met dit resultaat gaat de regerend landskampioen achter ZVL als tweede naar de play-offs, waarin Het Ravijn de tegenstander is.

Ravijn - Polar Bears (m) 6-6

Polar Bears reisde af met een gehavende selectie. Het tweede team moest zich in Haarlem zien te handhaven, had een deel van de selectie meegenomen, en slaagde.

In Nijverdal werd de eerste periode afgesloten met een 2-2 stand. Voor Polar Bears namen Marco Scheffer en Tom van Oost de doelpunten voor hun rekening. Via twee doelpunten van Bas de Jong werd in het tweede part een 3-4 voorsprong genomen. Door treffers van Roele Heestermans en Tom van Oost eindigde het derde part ook met een lichte, 5-6 voorsprong.

De thuisclub was in de laatste periode de enige die doel wist te treffen naar de uiteindelijke 6-6 eindstand. ,,Voor aanvang van de competitie was ons doel binnen de eerste acht te eindigen om het spelen van degradatiewedstrijden te voorkomen. De ploeg gaat uiteindelijk met een vierde stek de play-offs in en dat mag zeker een prestatie worden genoemd, is de mening van teammanager René Vermond.

Zaanstreek – Polar B. (v) 6-9

De formatie van trainer Gert Jan Schothans plaatste zich gemakkelijk voor de halve finale van de play-offs.

Na het eerste kwart stond een 0-3 voorsprong op het scorebord via treffers van Loes Donderwinkel, Biurakn Hakhverdian en Mieke van de Sloot, dat ging blijkbaar te makkelijk.

In het tweede deel was de thuisclub de enige die scoorde: 1-3. In het derde kwart werd de draad weer opgepakt en, via doelpunten van Biurakn Hakhverdian (2x), Marieke van de Ham en Linde Essenburk uitgelopen naar een 3-7 voorsprong.

In de laatste periode tekenden Nienke Vermeer en Jorieke Oostendorp voor de 6-9 eindstand. ,,De overwinning is veel te laag uitgevallen. In totaal hebben we 39 keer op doel geschoten en daarvan zijn er maar negen ingegaan. In de play-offs worden echter de echte prijzen verdeeld en die gaan we positief in. De ploeg is nog steeds groeiende en zien de komende weken positief tegemoet. Ik denk dat de finale gaat tussen ZVL en Polar Bears. We hebben in de competitie wel twee keer van ze verloren, maar dat zegt niets. De ploeg is er op gebrand dat recht te zetten en ik denk dat ze het nu aankunnen. Het zal er in ieder geval om gaan spannen”, aldus teammanager Paul Westerik.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie