Edese hockeyteams te sterk voor Leusden

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Op sportpark De Bosrand was zondag, zowel voor de vrouwen als de mannen, Leusden de tegenstander. Na afloop bleek de weegschaal doorgeslagen naar de kant van de thuisclub.

De vrouwen sloten af met een ruime 4-1 winst en de mannen boekten een nipte 3-2 winst, na een 3-0 voorsprong bij rust.

MHC Ede (v) - Leusden 4-1

Om in de race te blijven voor een promotie plaats moest de formatie van Jan Cees Noordijk afsluiten met winst. Vorig seizoen werd twee keer verloren en de wedstrijd in Leusden eindigde dit seizoen in een 2-2 gelijk spel.

,,Dus zijn wij nu statistisch gezien aan de beurt om te winnen”, aldus Noordijk voor de wedstrijd, die het gelijk aan zijn kant kreeg.

Tot acht minuten voor rust gingen beide ploegen volledig gelijk op maar daarna sloeg de thuisclub binnen één minuut tweemaal toe. Via een strafcornervariant zette Kim Kwant haar ploeg op een 1-0 voorsprong en nog in dezelfde minuut tekende Daphne Sloof voor een 2-0 voorsprong bij rust.

In de tweede helft zette de thuisclub de tegenstander onder grote druk en na een kwartier spelen besliste Kim Kwant de wedstrijd door, op aangeven van Mariska Krul, voor de 3-0 voorspong te tekenen. Vanuit een strafcorner scoorden de gasten twee minuten later tegen: 3-1, maar vervolgens was het de thuisclub weer die het spelbeeld bepaalde.

Vijf minuten voor tijd bepaalde Inge van Dasselaar 4-1 eindstand. ,,Een mooie uitslag, maar volgende week komt het er op aan. Dan spelen we tegen PW en moeten winnen om kans te blijven houden op promotie. Samen staan we op de tweede plaats, maar zij hebben een beter doelsaldo en hebben meer gewonnen wedstrijden. Dat kan van doorslaggevende aard zijn.”

MHC Ede (m) - Leusden 3-2

Een uitstekend gespeelde eerste helft werd met een 3-0 voorsprong afgesloten, maar in de tweede helft zakte de ploeg ver terug en sleepte de winst met bloed, zweet en tranen over de eindstreep.

Boudewijn van Nieuwamerongen zette zijn ploeg in de tiende minuut op een 1-0 voorsprong. Tien minuten later bouwde Reinoud Koelman de voorsprong uit naar 2-0 en nog bijna in dezelfde minuut tekende Camiel Tuinte voor de 3-0 ruststand, en leek er geen vuiltje meer aan de lucht.

De gasten dachten daar anders over. De ploeg uit Leusden verkeert in degradatiezorgen en ging de tweede helft in met een alles-of-niets-offensief.

De thuisclub raakte erdoor van de kaart en kwam in grote problemen. In de achtste minuut scoorde Leusden tegen: 3-1, en na een half uur spelen kwam de aansluitingstreffer op het scorebord: 3-2.

In de slotminuten moest de thuisclub alle zeilen bijzetten om geen puntverlies op te lopen. Met de dubbele winst kreeg de club een mooi cadeau voor haar 45-jarig bestaan.