‘Henkie en Rosita bedankt’

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

Henk en Rosita Groters weten nog niet wat de toekomst voor hen gaat brengen. ,,Eerst gaan we op vakantie naar Spanje. Sinds twaalf jaar gaan we nu twee weekeinden achter elkaar weg. Daarna zien we wel wat we gaan doen. Ik ga wel weer wat doen. Maar ik nu nog geen idee wat er op mijn pad komt. Nee, ik ga niet terug naar de post”, zegt de oud-postbode.

Harvest na twaalf jaar in andere handen EDE - ‘Henkie bedankt, Rosita bedankt’. Dat zongen de bezoekers van café Harvest met de handen in de hoogte bij de sluitingstijd van de laatste avond van Henk en Rosita Groters. ,,Dan krijg je best wel tranen in de ogen”, zegt Rosita, die het net als Henk best aan het hart gaat om afscheid te nemen van Harvest. ,,Maar twaalf jaar in de horeca vinden we mooi.”

door Jan de Boer

Café Harvest, genoemd naar het gelijkluidende nummer van Neil Young, namen de ‘Grotertjes’ over van Goof Veldhuizen. Henk, die in die tijd postbode was, hoorde en route dat Harvest te koop was. ,,Ik was toen net op de kazerne gestopt met werken. En zag het wel zitten om Harvest te kopen. En zei ‘het is misschien wel een gok, maar vraag maar eens hoeveel het moet kosten’,” herinnert Rosita zich.

Samen met Marja en Adrie Rozenboom namen Henk en Rosita Harvest over. In de begintijd was Harvest naast de vrijdag- en de zaterdagavond ook op donderdagavond open. Daarmee stopte men al na drie maanden. In 1989 gingen Henk en Rosita met z’n tweeën door met Harvest. ,,Gelijk nam ik toen ontslag bij de post. En heb ik me helemaal gericht op Harvest.”

Henk video

Henk, die door zijn collega’s op het plein ook wel ‘Henk video’ genoemd wordt omdat hij eerste videocamera’s in de kroeg had, stond als gastheer aan de deur. Daar hield hij een oogje in het zeil. Rosita stond achter de grote bar te werken. Daar kon zij haar ei goed kwijt.

Vooral veel jongelui uit de buitendorpen weten de weg naar Harvest te vinden. ,,Ik heb vroeger bij Advendo in Ederveen gevoetbald. En ken ook veel jongens uit Wekerom en Harskamp. Die boerenjongens heb ik een beetje naar binnengehaald. Natuurlijk zijn het hartstikke goede klanten. Nog steeds komen die boerenjongens. Zij willen gewoon gezelligheid en veel grote borsten. We hadden altijd veel vrouwen. Natuurlijk moeten ze daar van afblijven. Als iemand iets verkeerd deed konden ze meteen vertrekken.”

Het tweetal deed het niet alleen. Liefst zestien freelancers werkten bij hen in de zaak. Voor Henk en Rosita waren het geen tropenjaren. Toch kan het duo ook merken, dat zij ouder worden. ,,Wij hebben het altijd met plezier gedaan.” De laatste zaterdag onder het ‘bewind’ van Henk en Rosita was het afgeladen in Harvest. ,,Een onvergetelijke avond. De klanten vonden het best wel jammer, dat we er mee ophouden. Je hebt natuurlijk wel iets opgebouwd.”

Het tweetal heeft Harvest verkocht aan Harold Borren, Jan Scherrenburg en Patrick van Hasselaar, eigenaren van De Plantage. Harvest gaat op dezelfde voet verder. Rosita en Henk Groters kijken terug op een mooie tijd. Het zal best nog wel even wennen worden aan het ,,Harvestloze tijdperk”.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie