Lezing taalontwikkelingsachterstanden en dyslexie

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De lezing taalontwikkelingsachterstanden en dyslexie is bedoeld om ouders een helpende hand te bieden. Van Gemert therapeuten gaat uitvoerig in op het ontstaan bij kinderen van taal- en rekenontwikkelingsachterstanden en dyslexie aan het begin van het leesproces, de problemen die daardoor kunnen ontstaan en de mogelijkheid voor een succesvolle behandeling. In hun gevecht met taal kunnen deze kinderen het foutloze schrijven vaak jarenlang met ezelsbruggetjes maskeren, maar die stellen hoge eisen aan het geheugen en kunnen uiteindelijk tot algehele (emotionele) overbelasting leiden.

Tijdens de lezing 12 mei zal uitleg worden geven over de behandeling van dyslexie, die de kliniek speciaal heeft ontwikkeld. De therapie gebruikt daarbij de unieke aanpak in de beleving van de visuele informatieverwerking én maakt gebruik van een cognitieve training. Juist omdat het bij leer- en leesproblemen en dyslexie gaat om achterstanden in de taalontwikkeling is die taaltraining erg belangrijk.

Jaarlijks komen er ongeveer 7000 gediagnosticeerde dyslecten bij. Gelukkig wordt de dyslexie professioneel opgevangen, maar blijft een grote groep bestaan waarbij de taalvorderingen niet vlotten met als gevolg ernstige emotionele schade. Voor veel van deze kinderen kan Van Gemert therapeuten een oplossing bieden omdat enkel de klassieke aanpak niet afdoende is. Er is meer dan enkel een taalverwerkingsprobleem.

Tijdens de lezing wordt uitgebreid gesproken over: automatiseringsproblematiek (ook bij rekenen), letterherkenning, woordherkenning, zin en onzin van spellingsregels en de reden van blokletters schrijven. Ook wordt gesproken over waarom en waardoor kinderen lichamelijk overbelast raken, emotionele bagage, variërende en onrustige spiertonus bij een kind en dat vroegtijdige (h)erkenning van dyslexie weinig te maken heeft met taal.

De lezing is toegankelijk en gratis voor iedereen! Locatie: Conferentie centrum NIMAC, Galvanistraat 13 Ede, tijd: zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Vragen & Info: 06-11025372 of amersfoort@vangemerttherapie.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie