Edes openluchttheater weer in gebruik

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

Peter Peters, voorzitter van het openluchttheater wil het culturele aanbod van voorstellingen gaan verrijken. ,,Dat aanbod is mogelijk gemaakt door ‘artistieke vader’ Daan Overeem. Hij heeft ervoor gezorgd dat er hier een trotse man staat. Het programma geeft een beeld weer waarin we geslaagd zijn om zowel het culturele aspect als het sociale aspect een rol te laten spelen’’, vertelde Peters.

Programma optredens gepresenteerd EDE - Het eerste gedeelte van de renovatie van het Openluchttheater is afgerond. Om dat te vieren presenteerden gemeente Ede en Stichting Openluchttheater vrijdag het programma van komend seizoen. Een gevarieerd aanbod staat op de agenda van het rijksmonument, dat ook wel de Eder Kuil wordt genoemd.

door Vivian Kuling

Logo

Na vele bedankjes aan belangrijke krachten en partijen die hebben meegeholpen om alles mogelijk te maken, liet de voorzitter het woord over aan Daan Overeem. Deze was vooral over het nieuwe logo erg te spreken. De paarse en groene letters staan voor de kleur van de heide en het gras van het theater. ,,Zowel grafisch als communicatief gezien hebben we een prima logo’’, aldus Overeem. Het seizoen wordt op woensdag 30 april geopend met de Oranje Taptoe. Vijf toppers uit de drum- en showwereld maken dan hun opwachting. Noemenswaardig is de benefietvoorstelling ‘Hartenlust’ op zaterdag 31 mei. Op dit evenement treden onder meer Jan Keizer, Sonja Onderstal en de koren Heartbeat, Shanty Zangers en Popkoor Luidkeels op. Het doel van het festival is geld ophalen voor de bewoners van de Hartenberg, onderdeel van zorgcentrum ‘s Heerenloo voor mensen met een verstandelijke beperking.

Programma

Verder zijn komende zomer onder meer Het Nederlands Jeugd Orkest, Clown Jopie en Angelique, Airborne Feelings special en de opening van de Heideweek te zien in het openluchttheater. Tijdens die opening zullen Karin Bloemen, Thomas Berge en Jeroen van der Boom optreden. Daarnaast zijn er nog plannen voor een speciale zomer editie van cultureel café Dante en een laag volume popconcert. Of dit doorgaat is nog even afwachten.

Wethouder Frank van Zuilen zegt dat vooral de unieke omgeving veel voor het theater betekend. ,,Het klinkt misschien chauvinistisch maar het theater in de Eder Kuil is de mooiste van Nederland.’’ Ondanks de vele mooie voorstellingen die er in het verleden geweest zijn is ‘de Kuil’ volgens Van Zuilen de laatste jaren toch in verval geraakt. ,,Er wordt eigenlijk alleen nog gebruik van gemaakt tijdens Koninginnendag, de Heideweek en in de winter als schaatsbaan.” Dit laatste evenement ging overigens afgelopen winter niet door. ,,De eerste stap is nu gezet. Het belangrijkste is dat het theater nu weer gebruikt kan worden waarvoor het bedoeld is: activiteiten door en voor bewoners van gemeente Ede.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie