Van Gent Finaleweken: Arnold Brehler kan eindelijk eens genieten van Bennekom

7 april 2018 om 23:45 Sport/sport Finaleweken 2018

BENNEKOM ,,Het is lang geleden. Maar ik kon eindelijk weer eens rustig zitten en genieten van het spel'', bekende Arnold Brehler. Reden was de 4-0 zege op Sliedrecht.

Destijds was in Sliedrecht, wat ook in de middenmoot staat, nog met 4-1 verloren. Nu stond die marge al na een kwartier tegen gunste van Bennekom op het bord. ,,We begonnen iets behoudener dan normaal. Tot twee keer toe trapte doelman Christian den Haan ver uit. Bij de 1-0 werd te kort terug gekopt. Jeffrey Rutgers zat er tussen: 1-0.''

,,Twee minuten later kwam de bal weer bij Jeffrey. Nu legde hij de bal breed op Lennart van de Peppel. Nog binnen het kwartier maakte Marco Corba de 3-0'', had Brehler gezien. ,,Wij speelden goed in de organisatie. En van de vier kansen, maakten wij er drie. Dat is ook wel eens anders geweest.''

,,Zaak was het eerste kwartier van de tweede helft goed door te komen. Dan weet je dat bij hen de moed in de schoenen zakt. Dat lukte. Wij kregen nog de nodige kansen via Mike Peters, Tim van den Ham en Marco Corba. Uiteindelijke scoorde Van den Ham (op archief foto) kort voor het einde nog de 4-0.''

De jeugdspelers Kaj Schuppers en Quincy Veenhof kreeg ook nog speeltijd. Door de winst nestelt Bennekom zich op de vijfde plaats. Zaterdag staat de wedstrijd bij LRC op het programma.