Afbeelding
Ted Walker

Brand in kelder blijkt smeulende fietsaccu

8 april 2018 om 12:58 lokaal

EDE Een smeulende fietsaccu was de oorzaak van rook onder in een appartementencomplex aan de Keetmolenweg in Ede. ,,Die accu moest nu maar eens opgeruimd worden'', vertelt de eigenaar die liever niet met zijn naam in de krant wil.

Om de accu later af te voeren, plaatste de man het voorwerp zondagochtend in een ton. ,,Drie jaar heeft dat ding op de plank gelegen. En daarvoor heeft hij vijf jaar dienst gedaan. Ik begrijp niet dat dit nu ineens gebeurt. Er lag wel wat rommel in die ton, maar niets waar de accu mee kon reageren. Ik schrik hier heel erg van.''

,,De accu was aan het smeulen'', legt een bevelvoerder van de brandweer uit. ,,En dat veroorzaakte best wat rook.'' Om die rook uit het complex te verdrijven zette de brandweer een ventilator in. Ongeveer veertig minuten na de eerste melding werd ook de hoogwerker van de Edese brandweer ter plaatse verzocht. ,,Dat was omdat de collega's ter plaatse behoefte hadden aan een tweede ventilator om de rook goed uit het complex te krijgen'', aldus de brandweerwoordvoerder.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie