Van Gent Finaleweken: Edesche Boys van de nul af

8 april 2018 om 16:41 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Edesche Boys hield aan het duel met SHE (Hall) een 3-3 gelijkspel over. Daarmee is de Edese zondagclub eindelijk verlost van de hatelijk nul op de ranglijst.

,,Bijna was het een zege geweest. In de voorlaatste minuut maakten de gasten gelijk. Ze kregen een cadeau via een strafschop aangeboden. Dat geeft toch mixed feelings. Misschien was een gelijkspel wel terecht maar we waren er zo dichtbij", keek Edesche Boys interim-trainer Jan Beumer terug.

Hij kon over een fitte complete selectie beschikken. ,,Dat betekende dat ik zelf niet mee hoefde te doen. Een weelde", grapte de interim.

In de eerste helft liet de Boys via Claudio van Velzen de kans liggen om op 1-0 te komen. Pal voor rust namen de gasten na een scrimmage in het Boys strafschopgebied de leiding:0-1.

,,In de rust orde op zaken gesteld en het werkte. Kansen voor Vincent Lengkeek, Jeroen Derksen bleven onbenut."

Na ruim een uur spelen zette Andy van Engelenburg de thuisclub verdiend op 1-1. ,,Het werd nog mooier nadat Claudio van Velzen fraai de 2-1 scoorde. Maar SHE kwam weer langszij", had Beumer genoteerd.

Nadat Claudio van Velzen in het strafschopgebied onderuit werd gehaald bleef een strafschop achterwege. ,,Een honderd procent strafschop. Maar Andy van Engelenburg zette ons toch op 3-2. En geeft de scheidsrechter in de voorlaatste minuut SHE wel een strafschop. Vriend en vijand keken elkaar met verbazing aan. Ik weet nu nog niet waarom. Maar het werd wel 3-3", besloot Beumer.

Edesche boys blijft hekkensluiter in de vijfde klasse. Het heeft een punt na zeventien wedstrijden.

Zondag komt Socii dat voorlaatste staat met negen punten op bezoek.