Vierde plaats voor Jaap van Lagen in kwalificatie

3 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Jaap van Lagen heeft een vierde plaats behaald in de spannende kwalificatiesessie van de Mobil 1 Porsche Supercup op het circuit van Hungaroring. Met deze positie wist hij zich goed te herstellen van de vrije training van gisteren, waarin Van Lagen niet verder kwam dan de twintigste positie. Zondag hoopt de snelle Nederlander zijn beste resultaat op het Hongaarse circuit van vorig jaar op zijn minst te herhalen.

Van Lagen kwam met veel zelfvertrouwen naar het 'Mickey Mouse' circuit, doordat hij vorig jaar op de 4,381 meter lange baan met een vierde plaats zijn beste resultaat uit zijn Mobil 1 Porsche Supercup carrière wist te

behalen. De inwoner uit Ede probeerde in de vrije training van vrijdag eveneens goed voor de dag te komen,

maar kwam er met gebruikte banden niet aan te pas. Door een veel te hoge bandenspanning moest de rijder

met startnummer 25 uiteindelijk genoegen nemen met de twintigste plaats (1:51.602).

Op zaterdag werd de allesbeslissende kwalificatie verreden. Nadat de bandenspanning van zijn Porsche flink naar beneden was bijgesteld, ging Van Lagen met een nieuw setje banden naar buiten. De rijder van DAMAC Kadach Racing reed direct een bijzonder snelle ronde en voerde daarmee lange tijd het dertig koppige deelnemersveld aan. Van Lagen kwam pas met zijn tweede nieuwe set rubber in actie, toen Jeroen Bleekemolen en Marco Holzer onder zijn snelste tijd wisten te duiken. Van Lagen probeerde zijn tijd van 1:49.605 nog verder aan te scherpen, totdat hij een klein foutje maakte voor het ingaan van een langzame chicane. Hij eindigde de kwalificatie knap als vierde en moest hiermee zeven tienden toegeven op de poleposition van Damien Faulkner.

JAAP VAN LAGEN: ,,Gelet op mijn positie in de vrije training van gisteren, ben ik erg tevreden met mijn vierde

plaats in de kwalificatie. Ik reed op vrijdag met een veel te hoge bandenspanning rond, waardoor ik veel tijd

moest toegeven op mijn concurrenten. Vandaag hebben we de bandendruk flink naar beneden bijgesteld en

stond meteen met een snelle ronde op de voorlopige poleposition. Pas toen Jeroen en Marco Holzer onder mijn tijd kwamen, heb ik met mijn tweede set nog geprobeerd om onder hun tijd te komen, maar een klein foutje voor de chicane gooide roet in het eten. Ik ga morgen proberen om hoog te finishen. Als ik goed uit de startblokken kom en geen foutjes maak, heb ik er alle vertrouwen in een goede afloop."

UITSLAG KWALIFICATIE MOBIL 1 PORSCHE SUPERCUP HUNGARORING 02 AUGUSTUS 2008:

01. Damien Faulkner, SAS-Lechner Racing, 1:48.863

02. Jeroen Bleekemolen, Jetstream Motorsport, + 00.558

03. Marco Holzer, UPS Porsche Junior Team, + 00.617

04. JAAP VAN LAGEN, DAMAC KADACH RACING, + 00.742

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie