Lekke radiator verhindert goed resultaat Jaap van Lagen

3 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Jaap van Lagen heeft voortijdig de Mobil 1 Porsche Supercup race op het circuit van Hungaroring (Hongarije) moeten verlaten. De Nederlander, die zondagmiddag goed uit de startblokken kwam, kreeg in de openingsfase van de race een steentje in zijn radiator waardoor deze begon te lekken. Toen de temperatuur van de motor steeds hoger opliep, moest Van Lagen definitief zijn Porsche in de pitstraat parkeren. Door het nulresultaat zakte Van Lagen een aantal plaatsen in het tussenklassement. De inwoner uit Ede bezet momenteel de (voorlopige) zevende plaats met 75 punten.

Op zondag kwam de als vierde gestarte Van Lagen goed uit de startblokken en wist Marco Holzer direct te

verschalken. De rijder van DAMAC Kadach Racing moest niet veel later zijn gewonnen positie weer prijsgeven

aan Patrick Huisman, toen Van Lagen op het vuile gedeelte van de baan terecht kwam. Hij gaf zich echter niet

zomaar gewonnen en zat twee ronden lang op de bumper van de viervoudig winnaar van de Porsche Supercup. Van Lagen zat goed in het ritme, totdat hij erachter kwam dat de temperatuur van de motor steeds meer begon op te lopen. De rijder met startnummer 25 probeerde zijn race nog voort te zetten, maar zag dat de auto ging glijden. Doordat verder racen niet meer mogelijk was, parkeerde Van Lagen zijn bolide uiteindelijk in ronde acht in de pitstraat.

,,Het is bijzonder jammer dat ik ben uitgevallen'', keek Van Lagen terug. ,,Ik had weer een superstart en lag zelfs derde toen ik Holzer passeerde. In ronde twee kreeg ik echter een steentje tegen de radiator, waardoor deze begon te lekken. De temperatuur van de motor werd langzaam hoger, maar ik kon er nog wel mee doorrijden. Ik probeerde koste wat het kost in de punten te finishen, totdat de auto steeds meer begon te glijden. Dit werd veroorzaakt door het water dat via de achterkant uit de radiator op de banden terecht kwam. Toen de temperatuur steeds verder begon op te lopen, heb ik de auto in de pitstraat geparkeerd. Dit is mechanische pech waar ik helemaal niets aan kon doen. Ik hoop volgende keer op Valencia (22-24 augustus aanstaande) weer flink in de punten te finishen."

UITSLAG RACE 06: MOBIL 1 PORSCHE SUPERCUP HUNGARORING, 03 AUGUSTUS 2008:

01. Damien Faulkner, SAS-Lechner Racing, 26:14.060

02. Jeroen Bleekemolen, Jetstream Motorsport, + 00.928

03. Patrick Huisman, IRWIN Racing, + 07.689

25. JAAP VAN LAGEN, DAMAC KADACH RACING, + 06 RONDEN

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP MOBIL 1 PORSCHE SUPERCUP NA 09 RACES:

01. Jeroen Bleekemolen, Jetstream Motorsport, 138 punten

02. Damien Faulkner, SAS-Lechner Racing, 100 punten

03. Jan Seyffarth, Konrad Motorsport, 87 punten

07. JAAP VAN LAGEN, DAMAC KADACH RACING, 75 PUNTEN

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie