Saelens verpest goede optreden Jaap van Lagen

24 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Jaap van Lagen beleefde zondag weinig plezier aan de Mobil 1 Porsche Supercup race op het stratencircuit van het Spaanse Valencia. Nadat de Nederlander goed uit de startblokken kwam en direct twee concurrenten van zich af wist te schudden, werd hij in de eerste ronde keihard van achteren geraakt door David Saelens. Met een krom chassis en een dichte uitlaat wist hij de race nog wel voort te zetten, maar door de toenemende problemen moest hij zijn gehavende Porsche één ronde voor het einde in de pitstraat parkeren. Door het nulresultaat blijft Van Lagen na tien races op de zevende plaats steken met totaal 75 punten.

Toen de lichten op zondagmorgen werden gedoofd kwam Van Lagen van de zestiende startpositie goed van zijn plaats. Hij wist twee plekken op te rukken naar voren en manoeuvreerde zich naar de binnenkant van de eerste bocht. Van Lagen probeerde verder op te klimmen, totdat zijn Porsche keihard werd geramd door Saelens. Door de harde klap spinde de inwoner uit Ede en stond tijdelijk achterste voren. Naast Saelens raakten ook William Langhorne en Van Lagen's landgenoten Tim Buijs en Paul van Splunteren betrokken bij de crash en moesten allen voortijdig opgeven. Met onder andere een krom chassis en een dichte uitlaat vervolgde de rijder met startnummer 25 zijn race in de hoop dat er nog diverse concurrenten zouden uitvallen. Van Lagen verloor door de touche in de chaotische openingsronde vele posities en kwam uiteindelijk als 22e door. Toen de band echter tot op het canvas was afgesleten en de wagen tijdens de veertien ronden tellende race steeds meer begon te roken, nam Van Lagen geen risico's meer en parkeerde zijn Porsche in de pitstraat.

,,Ik ben erg teleurgesteld in het weekend'', keek Van Lagen terug. ,,Doordat slechts drie deelnemers van de Mobil 1 Porsche Supercup de nieuwe baan van Valencia kenden, had ik goede hoop op een hoge klassering. We hadden echter de afstelling van de wagen in de kwalificatie niet voor elkaar. Ik reed onder andere met een te hoge bandenspanning, waardoor ik zeven tienden moest toegeven op de pole. In de race kwam ik goed weg en wist meteen twee posities goed te maken. De Belg Saelens ramde me echter keihard van achteren, waarbij het chassis krom raakte en de uitlaat dichtsloeg. Ik kon gelukkig mijn race nog wel voortzetten, maar gaandeweg begon de auto steeds meer te stinken. Wellicht veroorzaakt door een elektrische storing kwam er steeds meer rook naar binnen. Om erger te voorkomen kon ik niets anders dan de auto in de pitstraat stil te zetten. Ik hoop in de resterende twee races op Spa-Francorchamps (07 september) en Monza (14 september) weer flink te scoren, zodat ik nog kan stijgen in het klassement."

UITSLAG RACE 10: MOBIL 1 PORSCHE SUPERCUP VALENCIA, 24 AUGUSTUS 2008:

01. Jeroen Bleekemolen, Jetstream Motorsport, 30:52.469

02. Jörg Hardt, Schnabl Engineering, + 05.912

03. Damien Faulkner, SAS-Lechner Racing, + 10.494

23. Jaap van Lagen, Damac Kadach Racing, + 03 ronden.

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP MOBIL 1 PORSCHE SUPERCUP NA 10 RACES:

01. Jeroen Bleekemolen, Jetstream Motorsport, 160 punten

02. Damien Faulkner, SAS-Lechner Racing, 116 punten

03. Chris Mamerow, DAMAC Kadach Racing, 98 punten

07. Jaap van Lagen, Damac Kadach Racing, 75 punten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie