Ruim halve ton voor kinderen in Indonesië

25 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij de opening van de Pasar van Toko Neba afgelopen zaterdag brak na twee weken regen eindelijk de zon door en konden bijna vijfduizend bezoekers volop genieten van een stukje Indonesische cultuur en gastvrijheid in de tuinen bij Toko Neba in Ede. Velen lieten zich vervoeren met de pendelbus en dankzij de afsluiting van de Stationsweg was er dit jaar voldoende parkeergelegenheid voor handen.

De optredens van de bandsBuddha, Caracola, Roots66, Ginger, de Time Breakers en anderen zorgden voor een gezellige tropische sfeer. Velen konden niet stil blijven zitten en men dansten er vrolijk op los. Voor het optreden van Radja Dalimonthe en Alphonse Favery waren fans uit Duitsland naar Ede gekomen om hun oude idolen weer te horen spelen en ze werden zeker niet teleurgesteld.

Naast de vele kramen met Indonesisch handwerk was de python, beschikbaar gesteld door ’t Guppy, een echte publiekstrekker. Velen lieten zich op de foto zetten met de slang. Zelfs burgemeester Cees van der Knaap en de Heidekoningin, lieten zich overhalen dit te doen. Voor de stand waar demonstraties werden gegeven van Pitjit (Indische massage), stonden mensen in de rij om deze heerlijke en pijnverlichtende massage te ervaren.

Er was geen bezoeker die zich de overheerlijke saté (ter beschikking gesteld door Brinkhorst en Stroomberg) aan zijn neus voorbij liet gaan en ook de ijsjes (Portofino uit Lunteren) waren niet te versmaden. Dit jaar was er op de pasar ook een uitgebreide catering van Ini Dia en werd op Indonesische wijze maïs op de barbecue klaargemaakt.

Toko Neba deed uitstekende zaken en aan het eind van de dag konden de 58 vrijwilligers tijdens de gezamenlijke maaltijd kennis nemen van de opbrengst. Er is maar liefst 31.000 euro omgezet. Impulsis gaat dit bedrag verdubbelen, zodat uiteindelijk 62.000 euro ter beschikking komt voor de projecten in Indonesië. Daarnaast heeft stichting Anak Asuh weer vele nieuwe adoptief ouders kunnen inschrijven voor de financiële adoptie van een schoolkind.

De pasar die elk jaar weer meer bezoekers trekt uit geheel Nederland heeft duidelijk laten zien dat de Indische cultuur bij velen warme en blijde gevoelens opwekt en dat er grote behoefte blijkt te zijn om deze cultuur te koesteren.

Samen met alle sponsors, de vrijwilligers en de bezoekers die uit geheel Nederland naar Ede kwamen, hebben Toko Neba en Stichting Anak Asuh op deze dag weer kansen kunnen scheppen voor honderden kinderen in Indonesië.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie