Derde maatschappelijke dag Woonstede

26 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Woningcorporatie Woonstede viert dit jaar haar zestigste verjaardag. Reden genoeg om klanten te laten delen in deze feestvreugde. Na 6 maart en 6 juni was het eind augustus de derde dag waarop Woonstede éxtra maatschappelijk in de weer was.

Directeur van Woonstede, Marian Teer, werkte met een aantal medewerkers hard bij de Voedselbank. Verder maakten mensen zich nuttig door zwerfvuil te prikken rondom de hoogbouwflats van Woonstede. Andere medewerkers hebben gekookt voor bewoners van de Hartenberg. Ook werd er gefietst op een duofiets samen met bewoners van “Huis in de Wei” in Scherpenzeel en geklust bij de Manege zonder Drempels.

Aan het begin van het jaar kregen alle huurders van Woonstede een 60-minuten-cheque, waarmee een ander persoon of organisatie opgegeven kon worden die 60 minuten maatschappelijke hulp kan gebruiken. Ruim 400 aanvragen stroomden binnen. De volgende 60-minuten-ronde staat gepland voor 6 oktober. Dan steekt Woonstede opnieuw de handen extra uit de mouwen en wordt er weer een groot aantal cheques verzilverd.

Woonstede is een woningcorporatie die niet bepaald doorsnee te noemen is. ,,Wij zijn een unieke mix van professionaliteit, veelzijdigheid, servicegerichtheid en persoonlijke betrokkenheid'', vertelt Marian Teer. ,,En dat onderscheidt ons van anderen. Wij kunnen onze visie ‘Wonen naar je zin’ niet beter verwoorden dan dit ook echt voor iedereen dichtbij te brengen, ook voor mensen met beperkte financiële middelen. Dat doen we door het bieden van betaalbare woningen, het vernieuwen van verouderde wijken, een vrije keus in contractvormen, het kleur geven van keukens en badkamers, door te zorgen voor een prettige en veilige woonomgeving en mensen écht centraal te stellen. Zo ook door onze handen extra uit de mouwen te steken in het kader van ons jubileum.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie