Reiki Festival in De Werelt

27 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het nationale Reikifestival 2008 vindt zondag 26 oktober plaats in De Werelt, nu voor het eerst Lunteren. Negen workshops, een lunch en een Reiki-behandeling staan op het programma.

Nadat Reiki naar Nederland is gekomen, in 1984, toen Reikimaster Inger Droog hier de eerste cursussen gaf, zijn er in de loop van de jaren door verschillende Reikibeoefenaars landelijke bijeenkomsten georganiseerd. In 1996 kwam hier een eind aan. Daarna werd deze traditie overgenomen door het Reiki Magazine. Dit hield in 2007 op te bestaan en stopte ook met de organisatie van deze bijeenkomsten.

Vanaf 2008 wordt de traditie van een landelijke Reikibijeenkomst voortgezet door de Reiki Koepel, een werknaam van Stichting Cantina del Reiki. De naam Stichting Reiki Koepel is gekozen om tijdens het Reiki Festival onder een veilige, gezamenlijke koepel van Reiki-energie te zijn.

Het Reiki Festival 2008 wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Reiki Koepel. Deze stichting heeft tot doel Reiki te bevorderen en bekend te maken. Het festival wil Reikibeoefenaars de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten. Alle reiki-inrichtingen en -scholen zijn welkom op het Reiki festival. Het gaat om het gezamelijke doel: genezing, geluk en innerlijke vrede.

Japans

Reiki is een Japanse zegswijze voor universele levensenergie, maar ook de naam van de beoefening van handoplegging. Reiki als universele levensenergie stroomt door de handen van de beoefenaar tijdens de zelfbehandeling en het behandelen van anderen. Het resultaat na het ontvangen van Reiki is een verbetering van gezondheid en welzijn: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel.

,,De Reiki-energie kan nooit kwaad doen en werkt nooit verkeerd uit. Door de toename van levensenergie leer je jezelf beter kennen en kom je in aanraking met je eigen creativiteit. Reiki werkt, altijd, ook als je er niet in gelooft, ook als je het niet begrijpt. Het is er gewoon, steeds weer, en het ondersteunt je in je leven. Reiki is eenvoudig, maar opent ook een deur naar een ander bewustzijn. Tijdens het Reiki Festival komen meerdere mensen met Reiki bijeen en het effect is dat de Reiki-energie heel sterk groeit. Dit helpt je helpt met gezondheid, geluk en inzicht'', zo staat geschreven op de site www.reikifestival.eu .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie