Shanty Festival met ,,feestelijk slot'' vier koren

27 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Het was een geweldig feest'', zegt Peter van den Eertwegh. Hij deed mee aan het tweede Shanty Festival dat zaterdagmiddag werd gehouden op het Museumplein. Vier koren droegen een steentje bij, onder wie de Shanty Zangers Ede.

,,Het weer werkte mee en er was erg veel belangstelling. Het leuke is dat de variatie groot was. Bij het ene koor staat harmonische zang centraal, terwijl bij een ander koor de vrolijkheid van de liedjes afspatte. Zo krijg je een hele mooie dag die voor herhaling vatbaar is. Het slot was ook heel feestelijk, waaraan alle koren meededen'', aldus Van den Eertwegh.

Het Shanty Festival werd georganiseerd door de Shanty Zangers Ede in samenwerking met de horecaondernemers van het Museumplein: Horeca Belangen Ede-Centrum en Wings Events. Vorig jaar vond het Shanty Festival voor het eerst plaats. Ooit begon het Edese Shanty mannenkoor met zestien zangers. Inmiddels bestaat het koor uit 45 zangers, vier accordeonisten, een professionele dirigent en daarnaast ook nog een plaatsvervangende dirigent.

De gastkoren waren het 'Doekegat Piratenkoor' uit Uithuizermeeden, het 'Krakend Tuig' uit Breukelen, en 'Tussen Rijn & Lek' uit Wijk bij Duurstede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie