Twaalf bands op open podium Enka Xperience

27 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Er is veel gereageerd op de oproep voor het open podium dat zaterdag 6 september wordt gehouden tijdens het festival Enka Live. In totaal treden maar liefst twaalf bands op. Het Open Podium is van 12.00 tot 18.00 uur. De winnaar mag het voorprogramma verzorgen van de Golden Earring, die 's avonds optreedt.

Het spits wordt afgebeten door Skip Intro. Deze band is begin 2007 opgericht en heeft als driemans formatie een rauwe, krachtige sound ontwikkeld en speelt naar eigen zeggen 'strakke rockmuziek vol passie'. Daarna is het de beurt aan de powerhouse rock van Kinkobra, gevolgd door de band Offroad. Ook de Edese zangeres Irma verzorgt een optreden. Op 16-jarige leeftijd werd haar zangtalent ontdekt. Ze kwam in datzelfde jaar terecht in Henny Huisman's Soundmixshow, die ze won met het nummer You oughta know van Alanis Morissette. Ze bracht onlangs haar debuutalbum Find Me uit.

Na haar betreedt de Gelderse band The Grit het podium op het terrein van de voormalige Enkafabriek aan de Hartogsweg. Hun repertoire bestaat uit melodieuze rock. Ook op het het programma staat de band Shout of Surprise uit Veenendaal. Deze band brengt een combinatie van rock en rap. Daarna volgt het optreden van Running Down Hill. Deze band bracht in maart dit jaar hun eerste EP uit. Vervolgens is er een optreden van de jonge band The Dragons. Als negende staat Live Poet Society op het programma. Live Poets Society is een project van gitarist-zanger JeeWee Donkers uit Ede en toetsenist Peter Holen uit Wageningen. De band laat zich inspireren door singer-songwriters als John Mayer, Amos Lee, Jack Johnson en oudgedienden als Pete Townsend, Mark Knopfler en Paul Simon. Ook 7-SINS staat op het Open Podium. Hun repertoire bestaat uit een grote lijst covers. Als één na laatst is Sustaine aan de beurt. Sustaine is een Apeldoornse rockband, die al meer dan tien jaar in nagenoeg dezelfde bezetting speelt. Het repertoire bestaat uit eigen nummers en covers. De eigen nummers variëren van meeslepende ballades tot strakke rocksongs. Het open podium wordt afgesloten door Rook.

De entree voor het open podium is 10 euro. De winnaar treedt 's avonds om 20.15 uur op in het voorprogramma van de Golden Earring, die om 21.45 uur het podium betreedt. De toegang voor het avondprogramma is 25 euro.

* www.enkaXperience.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie