Driehonderd trucks rijden toeterend door Ede

27 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor de 27ste keer vindt zaterdag 6 september de Truckersdag van ’s Heeren Loo afdeling Hartenberg plaats. Ruim driehonderd trucks rijden die dag met cliënten toeterend door de gemeente Ede. Het is een opvallende optocht. Elke eerste zaterdag van september is het bij ’s Heeren Loo op het terrein aan de Apeldoornseweg 60 in Wekerom een bijzondere drukte. Vrachtwagenchauffeurs verzamelen zich met hun trucks om in optocht met cliënten van ’s Heeren Loo een rit te maken.

Dit jaar is het spektakel dus op zaterdag 6 september. De stoet vertrekt al toeterend om 10.30 uur als eerste richting Otterlo, daarna naar Harskamp, Wekerom, Lunteren, Ede en eindigt rond 12.00 uur weer aan de Apeldoornseweg in Wekerom. Daar wordt de optocht afgesloten met een maaltijd voor de chauffeurs. Voor de cliënten, familie en de chauffeurs is er ’s avonds nog een groot feest met muziekoptredens.

Betrokkenheid

Vanuit het onderdeel recreatie organiseert ’s Heeren Loo regelmatig verschillende activiteiten voor cliënten, met als doel de cliënten een leuke dag te bezorgen. De Truckersdag heeft inmiddels veel bekendheid en animo binnen ’s Heeren Loo. ,,We vinden het geweldig dat de chauffeurs hier aan mee willen werken, het is voor de cliënten een hele leuke dag. Ook de mensen die in een rolstoel zitten kunnen meerijden. Sommige chauffeurs doen al vanaf de eerste keer mee, dat is toch wel heel bijzonder", vertelt Joke Harkink, coördinator recreatie en organisator van de dag. ,,We zijn er dus ook trots op dat we het nu al voor de 27ste keer kunnen organiseren."

’s Heeren Loo

's Heeren Loo biedt op verschillende plekken in Nederland ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Van ambulante zorg bij onze cliënten thuis tot 24-uurs opvang op onze woonlocaties. Van dagbesteding in de vorm van ontspanning, sport en recreatie tot werken in een bedrijf. Voor meer informatie over ’s Heeren Loo: www.sheerenloo.nl of Kees den Oudendammer, tel. 593585 (ook voor aanmelding). Voor meer informatie over de Truckersdag of recreatie ’s Heeren Loo: Joke Harkink, coördinator recreatie, tel. 593547.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie