Genieten

27 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

“We zijn er weer bij en dat is prima...Viva Hollandia.” Wolter Kroes weet hoe je het publiek op je hand moet krijgen. De vrolijke volkszanger speelde vrijdagavond in op de chauvinistische gevoelens die ook in Ede leven. Natuurlijk is dat liedje ook gewoon een (gecoverde) meezinger van de bovenste plank en dat ging er in als koek toen hij de bühne betrad.

Karin Bloemen zong in het openluchttheater een liedje over haar ‘grootste orgaan’, waarmee ze haar huid bedoelde. Even was ik in de veronderstelling dat ze haar boezem op de korrel nam, een duo dat er mag zijn. Want een paar dagen ervoor had ik een fragment uit haar theaterprogramma gezien, waar ze met een ontbloot bovenlijf rondliep, haar handen zorgvuldig als bikini-topje gebruikend. U snapt dat ik mijn fototoestel snel scherp stelde, want ik zag een potentiële voorpagina-kandidaat al schitteren. De vraag is alleen of zo’n pikant plaatje de krantencensuur had doorstaan. De diva bleef echter gehuld in haar enorme gewaad, vermoedelijk omdat ze geen kou wilde vatten.

Want het weer kon beter die avond. De paar druppels die vielen mochten de pret desondanks niet drukken. ‘Let me entertain you!’ zong Thomas Berge, gepikt van Robbie Williams. Nou, vooraan genoot een meisje als geen ander. Ze zat in een rolstoel en bewoog zich niet op een manier zoals de meeste mensen. Opmerkelijk was dat ze de liedjes heel goed kende en op de juiste momenten reageerde en meezong. Voor mij was zij de ster van de avond. Genieten is een kunst. ‘Ook jij kunt het’ is er langs een snelweg te lezen. Grijp je kans tijdens de Heideweek.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie