Openingsshow Heideweek (nu met videofilmpje)

27 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Eén groot feest! Zo kan de openingsavond van de Heideweek vrijdagavond in het Open Lucht Theater genoemd worden. Jos Cové, de Sparta-dansers, Thomas Berge en Wolter Kroes, allemaal droegen ze bij aan de vreugde. Ook Karin Bloemen trotseerde een paar druppels regen, maar de diva stal duidelijk de show.

In een afgeladen Edese Kuil moest tijdens het optreden van Cové eerst een geluidsprobleem opgelost worden, maar nadat dit euvel verholpen was, bleek de man een zeer verdienstelijke look-a-like van Marco Borsato te zijn. Hij zong een grote hit als ‘Rood’ met veel vuur en kreeg het publiek mee.

Thomas Berge

Na de presentatie van de nieuwe Heidehoogheden, met organisator Rein Kreeft en burgemeester Cees van der Knaap, werd Thomas Berge over het gazon in een prachtige cabriolet voorgereden. De blonde, jonge zanger deed de harten sneller kloppen van menig meisje, maar vermoedelijk ook bij de wat oudere dames. Berge leunt onder meer sterk op het repertoire van Robbie Williams, al kan hij natuurlijk ook met het Nederlandstalige repertoire prima uit de voeten.

Daarna was het de beurt aan jonge gymnasten van Sparta, de Edese vereniging waar de Heideprinses actief is. Opmerkelijk was het enthousiasme waarmee gedanst werd, net als later tijdens de vertederende act van de ‘oudere’ turnsters van Sparta, die twee kleine meisjes centraal stelden.

So excited

Gehuld in een barokke, kolossale jurk besteeg Karin Bloemen de bühne. Opmerkelijk is de souplesse waarmee de imposante verschijning humor en professionele zang in elkaar over laat lopen. En of het nu een luisterliedje als ‘Mijn dorp’ van Wim Sonnenveld is, of de swingende soul van ‘I’m so excited’ van The Pointer Sisters, Bloemen draait haar hand er niet voor om. Wat een vakvrouw! Ze schreef nota bene een speciaal lied voor de Heideweek.

Wolter Kroes

En nog was de koek niet op. Wolter Kroes bleek een uitstekende vervanger van de ziek geworden Jeroen van der Boom. De man is een rasentertainer en zette de zaak op zijn kop, natuurlijk aftrappend met ‘Viva Hollandia’ om de chauvinistische gevoelens aan te wakkeren. Een duet met wijlen André Hazes (op band ‘aanwezig’) ontroerde menige luisteraar. En weer kwamen de tweeduizend bezoekers in beweging om mee te doen, want één ding was duidelijk: het publiek had de hele avond met volle teugen genoten.

Foto's:

Jos Cové, Heidehoogheden met burgemeester, Thomas Berge, Sparta-dansers, Karin Bloemen, Wolter Kroes.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie