Bennekom en Edesche Boys ronde verder

30 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Veertien Edese teams begonnen 19 augustus aan de bekercompetitie. Na de eerste ronde zijn er twee, Bennekom en Edesche Boys, die zich geplaatst hebben voor de volgende ronde. Daar kan Harskamp, dat pas dinsdagavond speelt, zich nog bij toevoegen.

Bennekom had geen kind aan DFS. De uiteindelijke 0-7 was nog maar een magere afspiegeling. In de laatste 5 minuten van de eerste helft zorgden Clint van de Wal, Mees Heller en Leon Koopman voor de 0-3 ruststand. In de slotfase verhoogden Roy de Ruiter, Martin van Eck, Arnaud Weideman en Lennart van de Peppel de eindstand naar 0-7.

De Boys lijken klaar voor de competitie. Tegen Wageningen werd overtuigend met 4-1 gewonnen. ,,Zeker de eerste helft was goed van onze kant'', zei trainer Etiënne Jansen. Stefan Jansen (2x) en Lion Pol (2) zorgden voor de doelpunten.

Slappe instelling

Op papier was DTS'35 tegen Blauw Geel'55 een duel om des keizers baard. Dat nam DTS'35 wel heel letterlijk. Met een slappe instelling werd begonnen. Het wel fanatieke Blauw Geel kwam via Sabri Yoney op voorsprong. Een doelpunt waar doelman Jerry Vermeer niet vrijuit ging. DTS had nog geluk dat Frank Jacobse verzuimde de 0-2 te scoren.

Via Hein Boekhorst en een weergaloze actie van Remco Speelziek, leek DTS in het begin van het tweede bedrijf toch orde op zaken te stellen. Maar een fout van dezelfde Speelziek leidde de 2-2 in van Simon Kooiman. Kort voor het einde deelde ook Jan Janssen in de malaise. Dit keer was Jacobse wel trefzeker.

Dat het DTS niet lekker zat, bleek in de laatste minuut. Na een opstootje kreeg Cornel van Eck wegens slaan een rode kaart. Dat betekent dat de nieuweling zaterdag niet van de partij is tegen VVOG. Dat is ook Badr Azoum niet. Door een rugblessure lijkt de middenvelder lang uit de roulatie te zijn.

Advendo'57 verloor ook haar derde bekerwedstrijd. Tegen derdeklasser Lelystad werd het 1-3. Martijn van den Dikkenberg bracht de Ederveners nog wel op een 1-0 voorsprong. Met drie ingevallen A-junioren moest de tweedeklasser in de tweede drie kwartier drie doelpunten incasseren.

Voordat de boerenkiel en klompen aankonden, speelde Lunteren de lunchwedstrijd bij WAVV. Dat ging in eerste instantie goed. Via Ruud Overeem kwam Lunteren op 0-1. Net als dinsdagavond tegen DVS'33, deden dode spelmomenten de ploeg de das om. De Wageningers, met Johan de Man op de bank, beslisten het duel met 2-1 in hun voordeel. Lunteren kon niet profiteren van het feit dat men een half uur met een man meer speelde. Overigens was Edward Sijahailatua nog niet speelgerechtigd. ,,Dat moeten we van de week zien rond te krijgen'', beseft Dick Eijlander.

Cupfigther

Bennekom 2 kon dit keer haar status van de cupfighter niet waarmaken. De verrassende 0-2 nederlaag betekent uitschakeling. In dezelfde poule voorspellen de cijfers van Ede/Victoria vooralsnog weinig goed: 3 gespeeld, 0 punten en een doelsaldo van 0 voor en 11 tegen.

De reserves van DTS namen op een mooie manier afscheid. ONA'53, dat al zeker was van de volgende ronde, werd thuis met 0-2 verslagen. Otterlo had aan een overwinning genoeg om in de beker te blijven. Thuis tegen Albatross kwam men echter niet verder dan 2-2. In een matige wedstrijd scoorden Laurens Foekens de 1-0 en Jeroen Jansen de 2-2.

In poule 22 was SDS'55 al uitgespeeld. Door het verlies van Victoria Boys, werd EFC poulewinnaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie